Novak odgovorio kritičarima i publici koja ga ne poštuje: Što više navijaju protiv mene, meni je bolje!

06.07.2023

12:38

0

Autor: A. S.

Njemu je to samo dodatna motivacija

Novak odgovorio kritičarima i publici koja ga ne poštuje: Što više navijaju protiv mene, meni je bolje!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Alastair Grant

Vimbldonska publika je oduvek bila kritički nastrojena, a Novak Đoković nije uspeo do kraja da im se dopadne, čak ni nakon sedam titula u Londonu.

Tako su i u prva dva kola ovogodišnjeg turnira, pojedinci na tribinama pokazivali da im srpski teniser nije blizak srcu, ali su i pokazali nepoštovanje prema svemu što je zapravo Novak Đoković.

Nakon drugog kola i trijumfa nad Džordanom Tompsonom, Novak je prokomentarisao i pojedine sukobe, koje je imao sa publikom.

- Oni meni zapravo čine uslugu. Što više navijaju protiv mene, meni je bolje. Kod mene probude nešto što možda ne žele da vide - rekao je Đoković, a zatim i objasnio na šta se to odnosi:

- Da i ne. Kao igrač želiš da imaš većinu publike na svojoj strani, ne želim da igram u ratobornoj atmosferi, ali to je većina mečeva u mojoj karijeri. To je sudbinski tako određeno i to je u redu, nekad mi je teže to da prihvatim, nekada ne razumem publiku i ponašanje, ali nekada imaju pravo. Neko odvažan pa dozvoli sebi nešto više da uradi na tribinama, onda mora da očekuje moju reakciju. To se dešavalo u prošlosti i u većim turnirima svuda po svetu, to mi daje gorivo i dodatni motiv.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike