Alkaraz silno startovao i poslao rivala direktno u penziju: Prvi nosilac bez izgubljenog seta u drugom kolu

04.07.2023

16:11

0

Autor: P.K.

Siguran nastup mladog Španca

Alkaraz silno startovao i poslao rivala direktno u penziju: Prvi nosilac bez izgubljenog seta u drugom kolu
Karlos Alkaraz - Copyright AP Photo/Alberto Pezzali

Prvi nosilac Vimbldona Karlos Alkaraz brzo i lako se plasirao u drugo kolo turnira, pošto je u tri seta pobedio veterana Žeremija Šardija, koji je danas odigrao svoj poslednji meč u singlu.

U meču igranom pod krovom, Španac je pobedio 36-godišnjeg Francuza u tri seta i tako slavio 6:0, 6:2, 7:5, za sat i 53 minuta igre.

- Mislim da sam sjajno započeo meč. U trećem setu, Šardi je pronašao svoj ritam. Našao sam se u problemu, ali volim da igram duge razmene, volim borbe, i jako sam srećan što sam pružio sjajnu igru. Obojica u trećem setu. Bilo je jako tesno, ali sam zaista srećan što sam prebrodio ovaj prvi krug - rekao je Alkaraz na terenu posle trijumfa.

Pobednik US Opena iz 2022. godine Alkaraz juri za svojom drugom grend slem titulom ovog turnira. Imao je i trenutak za brigu, kada je na početku prvog seta proklizao na klizavom terenu.

Nakon što je protresao nogu, Alkaraz se brzo pridigao i od tada je diktirao tempo, a Šardi nije uspevao da se nosi sa brzinom Španca sa osnovne linije. Francuz je napravio sedam dvostrukih servis grešaka u prvom setu, pokazujući znake nervoze, ali se opustio kako je meč odmicao, da bi u trećem setu napravio brejk i poveo 4:2.

Ipak, 36-godišnjak nije uspeo da izvrši ozbiljan pritisak na Alkaraza u njihovom prvom međusobnom duelu, tako da je prvi nosilac osvojio pet od sledećih šest gemova kako bi napredovao.

Alkaraz, koji ima skor 41-4 ove sezone, sastaće se u drugom kolu sa pobednikom duela Artur  Rinderkneh - Aleksandr Miler, koji je prekinut zbog kiše.

Ovaj 20-godišnjak je došao na Vimbldon u sjajnoj formi, osvojivši svoju prvu titulu na travi na turniru prošlog meseca. Ovo mu je treći nastup na Vimbldonu, gde je prošle godine stigao do četvrtog kruga.

Ako pobedi na Vimbldonu, zadržaće prvo mesto ATP liste.

Šardijeva impresivna 18-godišnja karijera u singl konkurenciji, od danas je završena. Francuz je osvojio svoju jedinu turnirsku titulu u Štutgartu 2009. godine i dostigao najviši rang - 25. mesto u 2013. godini. Ovaj 36-godišnjak, koji sada trenira zemljaka Uga Humberta, osvojio je i sedam turnirskih titula u dubl konkurenciji.

Iako je danas bio u debelo podređenom položaju, Šardi je doživeo vrlo specijalan trenutak: Kada je u drugom setu osvojio svoj prvi gem na meču, publika je ustala i pozdravila ga ovacijama. Njega su sa tribina bodrili supruga Suzan, i sin Ston.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike