Nole je kralj Centralnog terena! Niko se više ne seća Đokovićevog poslednjeg poraza u hramu Vimbldona!

04.07.2023

07:56

0

Autor: D. P.

Još jedan rekord oboren

Nole je kralj Centralnog terena! Niko se više ne seća Đokovićevog poslednjeg poraza u hramu Vimbldona!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Novak Đoković posle pobede nad Argentincem Pedrom Kačinom došao do 40. trijumfa u nizu na Centralnom terenu Vimbldona.

Poslednji poraz dogodio mu pre tačno deset godina. Bilo je to finale, 7. jula 2013. godine protiv Endija Marija, koje je Škot dobio, da bi nakon tog izgubljenog meča za grend slem trofej usledilo 40 mečeva u kojima je uspostavio svoju dominaciju.

Iza njega su ostali Rodžer Federer i Helen Vils Mudi, koji su imali po 32 pobede. Federeru je to pošlo za rukom u period u od 2003. do 2008. godine, dok je Vils Mudi vladala od 1927. do 1938. godine.

Trajaće ova dominacija još

Važnije od ovih istorijskih činjenica je rešenost Srbina da se pobednički ritam zadrži i do kraja ovog Vimbldona.

On je juče savladao Argentinca sa ostvarenih 45 vinera, uz svega 19 neiznuđenih grešaka, 13 as servisa i tri duple greške.

- Malo su bile čudne okolnosti sa zatvorenim krovom i odlaganjem meča skoro sat i po, ali je osećaj kao ni na jednom drugom turniru na svetu kada izađete na Centralni teren Vimbldona kao branilac titule, na svežoj travi. Neverovatno je, neverovatno vratiti se na turnir iz snova i pobediti - rekao je Đoković.

Tanjug/Steven Paston/PA via AP
Novak Đoković

Sledeći je Australijanac

- Bila je to solidna predstava. Znam da uvek mogu da igram bolje, ali u isto vreme posle duge sezone na šljaci, ulaska na Vimbldon bez ikakvih pripremnih turnira, uvodnih takmičenja, bilo kakvog zvaničnog meča na travi, bilo je očekivano da ipak verovatno neću biti 100 odsto na nivou moje igre. I ranije sam bio u ovakvim situacijama, pa se nadam da ću, kako turnir bude odmicao, i ja podići svoj nivo.

Sledeći za Đokovića u drugom kolu biće Australijanac Džordan Tompson, koji je savladao Amerikanca Brendona Nakašimu posle preokreta sa 2:6, 2:6, 6:4, 7:6, 6:3.

Prvi put će igrati jedan sa drugim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike