Marej se divi Novaku i njegovim dostignućima, jedini od aktivnih igrača može da proceni koliko je Đoković uradio

01.07.2023

22:35

0

Autor: P.K.

Njih dvojica su prijatelji bukvalno od početka karijere

Marej se divi Novaku i njegovim dostignućima, jedini od aktivnih igrača može da proceni koliko je Đoković uradio
Marej na konferenciji za novinare - Copyright Printscreen/YouTube/Wimbledon

Endi Marej će probati još jednom. Ljubimac domaćih navijača na Vimbldonu i jedno od dražih lica na turu probaće da po treći put osvoji travnati grend slem, ali je daleko od bilo kakvog favorita.

On je, međutim, savremenik najvećeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića. Isto su godište, odrastali su zajedno i veliki su prijatelji.

Zato su novinari pitali Škota kako mu deluju Novakova dostignuća jer ga prati od početka.

- Neverovatno je stvarno šta je postigao. Peskočio je Rafu i Rodžera po broju grend slem titula. To je neverovatno ako pogledate poslednjih osam do 10 godina koliko je daleko bio od njih i šta je uradio da u zadnjem delu svoje karijere – stvarno je neverovatno. Ali, deluje i da ne usporava, bio je fenomenalan na Rolan Garosu, neverovatno izdanje protiv Alkaraza u polufinalu. Morate da mu se divite, ali on je bio veoma jasan da želi da osvoji grend slem rekord kada je došao u situaciju da može da ga ostvari i ostvario je to. Ne izgleda kao da je nervozan, da previše razmišlja ili bilo koje druge stvari, što pokazuje snagu karaktera koji on ima.

Njih dvojica su u subotu trenirali u Londonu.

- Bio sam dobar na treningu. Poslednji put smo trenirali na Lejver kupu, pre toga dugo nije bilo, ne mogu da se setim. Možda u Australiji kada sam imao problema sa kukom. Gde sam sada i gde sam tada bio - velika je razlika i fizički i mentalno. Uživam u igri, takmičim se sa ovim momcima, tada nisam osećao da to mogu. Srećan sam da sam u takvoj situaciji i dalje. Mi smo navikli da treniramo zajedno ranije. Nikada nisam trenirao sa Rodžerom još od 2007. godine, sa Rafom ponekad, ali sa Novakom sam stalnom trenirao, čak i kada smo se borili za grend slem titule.

Marej u utorak počinje takmičenje na Vimbldonu, a protivnik mu je zemljak iz Britanije Rajan Peniston.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike