Đoković osvaja Vimbldon, prosto nema ko da ga zaustavi - Stručni konsultant puna hvale za Novakovu igru

02.07.2023

07:00

0

Autor: P.K.

"Alkazar mentalno nije na nivou na kome može da ga izazove, Nole ide po kalendarski slem"

Đoković osvaja Vimbldon, prosto nema ko da ga zaustavi - Stručni konsultant puna hvale za Novakovu igru
Đoković i Šet posle AO - Copyright Printscreen/YouTube/Eurosport Tennis

Nekadašnja teniserka, a sada stručni konsultant Jurosporta Barbara Šet rekla je "ne vidi nikoga ko bi mogao pobediti Novaka Đokovića na Vimbldonu", dok srpski teniser juri rekord od osam titula na ovom turniru.

Đoković je ove godine već osvojio titule na Australijan Openu i Rolan Garosu i hoće da osvoji 24. grend slem, čime bi popravio svoj rekord i približio se kalendarskom grend slemu.

Barbara Šet je poznata po svojim komentarima, a naročito po proceni igre i forme Đokovića, pošto je ona od početka bila uz njega.

Previše je jak, nema pravih slabosti

Prema Šetovoj, Đoković u trenutnoj formi će prosto biti previše jak za ostale konkurente, uključujući zvaničnog prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza, koji "još uvek nije dovoljno zreo" da ga pobedi na travi.

- Moram da kažem, gledajući način na koji je Novak igrao ove godine, gledajući kako je igrao na Vimbldonu u prošlosti, dolazi kao veliki favorit, iako nije prvi nosilac. On je jednostavno kompletan igrač na toj podlozi, najbolje se kreće na travi. Mislim da je najstabilniji igrač u smislu konzistentnosti i nema nikakve slabosti, još više nego na drugim podlogama. Mislim da samo on može biti prepreka sam sebi i sprečiti sebe da pobedi. A mislim, videli smo to pre nekoliko godina kada je išao na Kalendarski slem na US Openu protiv Danila Medvedeva. Psihički se raspao jer je sve to bilo previše za njega. Očekivanja. Sada je mnogo sazreo, mnogo se toga desilo. Imali smo sve te korona godine gde se suočio sa raznim problemima. Mislim da je sada jači nego ikada, ne samo teniski već i mentalno. Zato mislim da je veoma odlučan da osvoji 24. grend slem titulu i mislim da će to učiniti jer je jednostavno najbolji igrač trenutno. Na svakoj podlozi igra svoj najbolji tenis. Nema pravih slabosti. Njegova mentalna priprema je fenomenalna. Zato mislim da će uspeti – rekla je Barbara Šet.

Blizu je kalendarskog slema

Kada je u pitanju mogućnost da Đoković osvoji kalendarski slem, popularna "Babsi" tvrdi da je Đoković "veoma blizu".

- To je na njegovom dnevnom redu. On želi da pobedi ovog puta. Sve što želi je da obori svaki mogući rekord koji postoji. I trebalo bi, izgleda izuzetno svež i motivisan za svoje godine. I mislim da su mu poslednjih nekoliko godina, kada je ponekad bio sprečen da igra i nije mogao da igra, zapravo bile pozitivne stvari jer je sada veoma svež i veoma motivisan. Mislim da je veoma blizu. Mislim, već je na pola puta. Iskreno, ne vidim da ga bilo ko može pobediti na Vimbldonu osim ako ne bude povređen ili nešto slično. Ali, to ne želimo da se dogodi, očigledno. Ali, što se tiče tenisa, ne vidim to. I biće zanimljivo videti kako će se izboriti sa pritiskom na US Openu, ponovo, jer će se definitivno osvrnuti na ono što se dogodilo pre nekoliko godina kada je stigao do finala protiv Danila. Sećam se da je bilo suza usred meča kada je shvatio, 'ovo je previše za mene'. Ali, mislim da sada vidimo drugačijeg Novaka.

Tanjug/Steven Paston/PA via AP
 

Šetova sumnja da bilo ko može da ga izazove na Vimbldonu, uključujući i Alkaraza.

- Da, Karlos je osvojio turnir u Kvinsu, ali videli smo šta se dogodilo sa njim na Rolan Garosu kada je počeo da se grči od preteranog uzbuđenja što igra protiv Novaka. Dakle, on još uvek nema dovoljno zrelosti da igra protiv njega zbog pripreme, mentalnog sklopa i svega što Karlosu nedostaje. Vidimo koliko je u tenisu važan emocionalni deo, mentalni deo, i to smo videli na Rolan Garosu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike