Poljubim, zagrlim, popričamo... Đoković otkrio tajnu teniskog svetog grala! Ne dozvoljavam sebi da kažem da sam GOAT! (VIDEO)

30.06.2023

14:36

0

Autor: G. F.

Zanimljiva priča najboljeg srpskog tenisera pred početak Vimbldona

Poljubim, zagrlim, popričamo... Đoković otkrio tajnu teniskog svetog grala! Ne dozvoljavam sebi da kažem da sam GOAT! (VIDEO)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Osvojio je trofej na Vimbldonu sedam puta u karijeri, na poslednja četiri turnira ne zna za poraz, pa je logično i sada favorit broj 1 za titulu.

Naravno, Novak Đoković. Srpski as će put ka novom trofeju početi duelom sa Pedrom Kačinom iz Argentine, a njihov duel otvoriće turninrski program na centralanom terenu.

U razgovoru za jutarnji program BBC, tokom Noletove posete trofejnom kabinetu, novinar Džon Votson imao je nekoliko zanimljivih pitanja za Noleta. Takvi su razume se bili i odgovori.

- Ovo je najunikatniji teniski turnir na svetu. Verovatno velika većina igrača sanja o tome da ga osvoji, o ovom citatu i izlasku na Centralni teren. Nema osećaja kao što je taj u našem sportu. Zaista je nešto posebno. Pogledajte taj trofej, to je sveti gral tenisa - rekao je Đoković.

Votson ga je pitao da li može da se dogodi da pehar ove godine opet bude u njegovim rukama.

- Svakako da neće biti jednostavno, ali bio sam veoma srećan da držim ovaj trofej mnogo puta tokom karijere. Potežak je, ali nema veze! Samo se topite od sreće kada je u vašim rukama.

Upitan je i da li je trofej ranije mogao da ponese sa sobom kući.

- Ne, samo napravite par fotografija, popričate sa njim, poljubite ga, zagrlite i vratite nazad. I dobijete repliku da je ponesete kući - dodao je Novak, a na pitanje, koliko ih ima, nije se dao zbuniti.

- Imam ih sedam.

"Sedam, samo sedam", nasmejao se novinar BBC. I to nije bilo sve. Novak je upitan i da li se sada kada ima 23 grend slema oseća kao najbolji igrač svih vremena, takozvani GOAT. 

 

 

- To je dobar način da se postavi pitanje, ali ne dozvoljavam sebi da se nazivam GOAT jer osećam da bi to bio znak nepoštovanja prema starijim generacijama igrača koji su nam utabali put. To što sam deo istorije je nešto što me duboko intrigira, inspiriše i motiviše. Naravno da sam uzbuđen što sam osvojio taj 23. grend slem u Parizu.

Saznali smo i da li je veća "glad" za vimbldonskom travom ili za vimbldonskim peharom.

- Oboje! Obožavam je, ovo je najukusnija trava koju sam ikad probao. Tradicija grickanja počela je kada sam prvi put pobedio 2011. godine, nisam znao šta bih drugo mogao da uradim u tom trenutku sreće. Rekao sam sebi, možda bih mogao da uzmem malo trave i probam je. Postala je mala tradicija, radio sam to svaki put kad sam osvojio Vimbldon, tako da se nadam da ću je okusiti ponovo - zaključio je šampion Vimbldona.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike