Upoznajte prvog Noletovog rivala na Vimbldonu! Prvi put stigao do glavnog žreba, trener mu je čuveno tenisko ime!

30.06.2023

12:04

0

Autor: G. F.

Argentinac Pedro Kačin radi pod komandom Aleksa Koreče

Upoznajte prvog Noletovog rivala na Vimbldonu! Prvi put stigao do glavnog žreba, trener mu je čuveno tenisko ime!
Pedro Kačin - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saznao je ime prvog rivala na putu ka petoj zaredom, a osmoj ukupno tituli na Vimbldonu.

Može se reći da je žreb išao naruku našem asu, pošto se u njegovom delu žreba ne nalaze treći, peti i šesti nosilac, što je sigurno olakšavajuća okolnost.

Prva prepreka biće mu široj javnosti malo poznati Argentinac Pedro Kačin (28), trenutno 67. teniser na ATP listi i momak kome će ovo biti prvo učešće na Vimbldonu.

Ne može se pohvaliti nekim velikim ostvarenjima, nema nijednu titulu u karijeri, a najveći uspeh, kada se radi o grend slem turnirima, mu je plasman u 3. kolo US opena prošle godine.

Ono po čemu će uvek biti upisan u istoriju tenisa je podatak da je dobio prvi meč koji je odigran na takozvani super taj-brejk, odnosno do 10 osvojenih poena.

Printscreen/Wimbledon.com
 

Najjači adut Kačina je zapravo trener, pošto se radi o čuvenom teniskom asu Aleksu Koreči, koji je uspeo značajno da podigne nivo igre svog pulena.

Đoković i Kačin nikada ranije nisu igrali jedan protiv drugog, a ovaj duel zaista se može smatrati odličnim za hvatanje zaleta za naredne rivale.

Sve do četvrtfinala trebalo bi da Nole nema većih problema, a posle toga će svakako ostati samo oni najbolji, pa će i mečevi postati zahtevniji.

Na Đokovićevoj strani žreba su Rubljov, Rud, Kirjos i Siner od ozbiljnih igrača, dok se sa druge strane nalaze Alkaraz, Rune, Zverev, Medvedev, Cicipas...

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike