Novak vratio terene Beogradu, a da li je ovo jedan od razloga? Rumunski milijarder otkrio deo dogovora sa Đokovićima!

25.06.2023

23:06

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser malo je i šokirao domaću javnost kada je odlučio da teniski kompleks vrati na upravljanje prestonici… Klupko je izgleda počelo da se odmotava

Novak vratio terene Beogradu, a da li je ovo jedan od razloga? Rumunski milijarder otkrio deo dogovora sa Đokovićima!
Jon Cirijak i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Nije bio mali broj onih koji su ostali u blagom šoku kada je Novak Đoković objavio da terene na teniskom kompleksu „Novak“ vraća na upravljanje gradu Beogradu. S obzirom da marketing tim najboljeg srpskog tenisera nije dao detaljnije informacije, po kuloarima su počele da šuškaju raznorazne teorije, ali izgleda da neke prevelike mistike u celoj priči, ipak, nema.

Barem na prvi pogled stvar je prilično jasna. Licenca za organizovanje ATP turnira vraćena je u ruke njenog vlasnika Jona Cirjaka, koji ju je Đokovićima samo iznajmio.

- Moram da kažem da dozvola nije naša. Iznajmio sam je od njenog vlasnika Jona Cirjaka, koji je sada želi nazad. Hteli smo da kupimo licencu, da budemo još dugo godina domaćini u Srbiji jer smo bili uspešni, po ocenama navijača i ljudi iz ATP-a, ali ne možemo mnogo da uradimo kada vlasnik ne želi da proda licencu – rekao je jednom prilikom Novak, a prenose rumunski mediji.

Srbija open održao se 2021. i 2022. godine, da bi ove sezone bio premešten u Banjaluku. Sada bi trebalo da se vrati u Rumuniju, što je želja tamnošnjeg milijardera kojeg bi organizacija ATP turnira u Bukureštu mogla da košta i do 40 miliona evra.

- Želeo bih da kažem da se turnir iz Beograda vraća u Bukurešt 2024. godine. Pa, to je moj turnir. Imao sam ugovor sa Đokovićima do sledeće godine, ali ga neće produžiti. Imam turnir u Ženevi, a cilj mi je da ostavim jedan iz kategorije 500 u Bukureštu – bio je jasan Jon Cirjak.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike