Ne mogu da verujem da sam pobeđivao veliku trojku, srećan sam zbog Novaka: Mari iskren dok pokušava da se još jednom vrati u vrh

17.06.2023

13:47

0

Autor: A. S.

Britanac ne odustaje nakon brojnih problema

Ne mogu da verujem da sam pobeđivao veliku trojku, srećan sam zbog Novaka: Mari iskren dok pokušava da se još jednom vrati u vrh
Federer, Nadal, Đoković i Mari - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Prošle su godine kada je muški tenis mogao da se pohvali velikom četvorkom koju su činili Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari. Povrede i godine su učinile svoje, a Mari koji se i dalje bori sa pomenutim segmentima, sa velikim emocijama seća se pobeda nad preostalom trojicom igrača.

Od Novaka je bio bolji 11 puta, ali može se reći u izuzetno važnim mečevima, poput Olimpijskih igara, Vimbldona, na Završnom Mastersu kada se jurilo prvo mesto. 

– Ponekad kada gledam mečeve velike trojke, zaista pomislim, da li je moguće da sam uspevao da ih pobeđujem na najvećim turnirima – kazao je Mari u intervjuu za „Tenis mejdžors“.

Marija je u pohodu na svetski vrh zaustavio problem sa kukom, kada je morao na operaciju, jednu, a potom i drugu. Međutim, i dalje igra i povremenim trenucima bljeska podseća na srećne dane.

Za 30 godina će ljudi koji možda ne prate tenis toliko mnogo pogledati unazad i reći mi, ti si osvojio samo tri gren slema. Ali svaki njihov uspeh čini ono što sam ja uradio još većim. Nisam dobio sve mečeve protiv njih, ali sam imao svoj deo.

Inače, Novak i Endi su stari drugari, još iz mlađih kategorija, a protekle nedelje su obojica uzeli po trofej, Đoković Rolan Garos, a Mari čelindžeru u Surbitonu, pa u dorbom raspoloženju stižu na Vimbldon.

Srećan sam zbog njega posle svega što je postigao, zaslužio je. Zaista neverovatno dostignuće - istakao je Endi, ali i dodao da ne gubi nadu da u Londonu može do podviga:

Kada je mene 2016. savladao u finalu Rolan Garosa, malo je izgubio motiv. Možda će i sada tako biti posle pariskog trijumfa - zaključio je Mari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike