Vajda veruje u Đokovića: Dirljive Novakove reči, ne zaboravlja da sam deo njegovog tima!

16.06.2023

13:33

0

Autor: A. S.

Slovak je ostao blizak sa prvim teniserom sveta i nakon raskida saradnje

Vajda veruje u Đokovića: Dirljive Novakove reči, ne zaboravlja da sam deo njegovog tima!
Đoković i Vajda - Copyright MN Press

Prošle nedelje Novak Đoković je osvojio Rolan Garos i novom grend slem titulom ušao u istoriju. Pored povratka na prvo mesto ATP liste, Novak je i prvi teniser koji ima 23. grend slem titule, pa je proteklih dana primao čestitke i pohvale.

Među poslednjima koji je javno progovorio na ovu temu je njegov bivši trener i veliki prijatelj, Marjan Vajda. Slovak i Novak su dugo sarađivali i izgradili mnogo, pa zato svaka njegova reč dodatno dobija na težini.

- Odmah posle meča sam mu poslao glasovnu poruku i rekao mu koliko sam srećan. Odgovorio mi je nekoliko sati kasnije, rekao da to ceni i da ne zaboravlja da sam i dalje deo njegovog tima i porodice. Divne, dirljive reči. Uživao sam još više zato što je tako suvereno osvojio titulu na šljaci, za njega najtežoj podlozi - rekao je Vajda u intervjuu za slovački Šport, pa dodao:

- Četiri puta je već proglašen sportistom godine. Kada analiziram šta smo sve prošli kako bi došao tu gde je sada, koliko se žrtvovao i kroz šta je sve prošao kao sportista, on pripada najvećim sportistima svih vremena.

Novak sada juri kalendarski slem, odnosno titulu na sva četiri grend slem turnira u sezoni, a Vajda veruje u njega.

- Mislim da je sposoban za to. Na Vimbldonu će imati veliku šansu, a u SAD bi onda na delu bila i psihologija. Konkurencija mu je teža tamo – Alkaraz će biti opasan branilac titule, Zverev se vraća, Medvedev će biti bolji… Ipak, ove godine nema olimpijskih igara – kao 2021. u Tokiju – tako da Novak neće dvaput napraviti istu grešku.

Slovak smatra da je u najezdi mladih nada Karlos Alkaraz najkompletniji.

- Ima najbolju šansu da ide putem Velike trojke – ima neke kvalitete svakog od njih, ali nedostaje mu iskustvo. Moraće da se navikne i na medije i na pritisak. U ovom trenutku je Đoković najkompletniji grend slem igrač, prošao je kroz sve medijske zamke - istakao je Vajda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike