Novak, Džordan, Mančester siti... Ima nešto veliko u tom broju 23!

12.06.2023

16:06

0

Autor: G. F.

Neverovatna simbolika, kako je moguće da se sve baš tako namestilo

Novak, Džordan, Mančester siti... Ima nešto veliko u tom broju 23!
Majkl Džordan, Novak Đoković, Mančester Siti - Copyright Profimedia

Svi znamo da je simbolika fascinantna i da nam često pruža zanimljive poveznice između događaja. Evo priče koja ukazuje na intrigantne simbolične veze između sportskih dostignuća Novaka Đokovića i Mančester Sitija! 

Prethodna sportska nedelja pamtiće se kao trenutak u kojem su se sportske zvezde savršeno poravnale kako bi obeležile broj 23 kao simbol trijumfa.

U iznenađujućem nizu događaja, najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoju 23. grend slem titulu, dok je Mančester Siti postao 23. fudbalski klupski prvak Evrope.

Profimedia
Majkl Džordan i čuveni broj 23

Đoković, kao da već dugo sledi tragove svog sportskog idola Majkla Džordana čiju je karijeru obeležio upravo broj 23, uspeo je da se priključi najboljima svih vremena osvajanjem 23. grend slem titule. 

Ni manje ni više Đoković je ostvario ovaj podvig poslednjeg dana 23. nedelje u 2023. godini! Pa još preko svega Nole na svim odigranim grend slem turnirima ima ukupno 23 poraza!

U teniskom meču prepunom uzbuđenja i neizvesnosti, Đoković je prikazao svoje neverovatne veštine i preokrenuo rezultat u svoju korist, osvojivši grend slem titulu. Ovaj trijumf ne samo da je utisnuo Đokovićevu figuru u anale tenisa, već je i postao simboličan trenutak koji će se pamtiti.

Profimedia
Mančester siti, 23. klupski prvak Evrope

Istovremeno, na fudbalskim terenima Evrope, Mančester Siti je takođe stigao do trijumfa u kojem provejava broj 23. Engleski klub je pobedio u četvrtfinalu, polufinalu i na kraju u finalu Lige šampiona, savladavši renomirane ekipe Bajern, Real Madrid, pa u finalu i Inter, koji zajedno imaju, pogađate već, 23 titule prvaka Evrope. Ni u ovom slučaju simbolika nije mogla proći neprimećeno, jer je Mančester Siti postao 23. klupski prvak Evrope.

Reč numerologa Gordane Dragišić

- Postoji magija u brojevima, ništa nije slučajno. Nijedan broj čak ni onaj kada smo se rodili. Taj broj nam može donositi dobro i loše, i to ne smemo da zaboravimo.

- Što se konkretno broja 23 tiče, tu imamo spoj brojeva 2 i 3. Kada ih saberemo dobijemo 5. Dva u numerologiji predstavlja mesec, dušu, emocije, želje i potebe. Tri predstavlja planetu sreće, uživanja u svemu zabeleženom po bogu. Broj 5 je sreća i ono o čemu će se pričati narednih 5 nedelja, 5 meseci, 5 godina.

- Baš sam juče razmišljala na tu temu. Novak je rođen 22. 5 i tu se napravio krst brojeva dva i pet. Imao je volju snagu i božju pomoć. Očekujem još uspeha u narednoj godini. Moguće je da kroz godinu, dve smanji igranje i da se posveti otvaranju terena i školica.

Slučajnost ili ne ali, ova istovremenost trijumfa u dva različita sporta otvara vrata razmišljanju o značaju broja 23 u svetu sporta.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Novak Đoković - 23. titula

Sportski svet je bio zapanjen i oduševljen ovim simboličnim spojem uspeha. Mnogi se pitaju da li je ovo samo slučajnost ili postoji nešto dublje iza ove brojke. Kako bilo, nama je odlična!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike