Novak primorao i ATP da prizna! Konačno se pokorili i objavili ko je najbolji! (FOTO)

12.06.2023

08:53

0

Autor: A. S.

Rodžer i Rafa su daleko i u ovoj borbi

Novak primorao i ATP da prizna! Konačno se pokorili i objavili ko je najbolji! (FOTO)
Novak Đoković po osvajanju Rolan Garosa - Copyright Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Trijumf nad Kasperom Rudom u finalu Rolan Garosa, izazvao je i čestitku zvaničnika ATP-ja upućenu Novaku Đokoviću. Iako je na relaciji ove organizacije i najboljeg tenisera sveta bilo više trzavica, ovog puta su morali da se pokore i priznaju ko je najbolji.

Juče je Novak u Parizu stigao do 23. grend slem titule, a ATP je na zvaničnom Tviter profilu objavio fotografiju i poređenje sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Oni su istakli da je Novak osvojio 23. titule, šest Završnih turrnira u sezoni i 38 masters titula, odnosno 67 pehara na najvažnijim turnirima.

 

 

Rafa ima jednu grend slem titulu manje, kao i dva mastersa manje, ali i jedne Olimpijske igre. Međutim, sve to zajedno je 59 trofeja, dok je Švajcarac na cifri od 54. Federer je osvojio 20 grend slem titula, šest Završnih turnira i 28 mastersa.

Jasno je, prema tim brojkama i prema broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, Novak danas počinje 388. nedelju, Federer je stao na 310. dok je Nadal do sada stigao do 209, pa je srpski teniser najbolji u istoriji ovog sporta. Dileme nema.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike