Španci porede Novaka i Rafu, Francuzima je jedan jedini! Ovako su svetski mediji pisali o Đokovićevoj tituli!

12.06.2023

07:28

0

Autor: A. S.

Niko nije ostao ravnodušan

Španci porede Novaka i Rafu, Francuzima je jedan jedini! Ovako su svetski mediji pisali o Đokovićevoj tituli!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Onima koji su sumnjali, juče je stigla potvrda, Novak Đoković je najbolji u istoriji tenisa i to mu sada niko ne može oduzeti. Osvajanjem Rolan Garosa i 23. grend slem titule, srpski teniser je pokorio planetu

Niko nije ostao ravnodušan na pobedu nad Kasperom Rudom i rekordnom titulom, a svetski mediji su mu posvetili hvalospeve.

Naravno, sve je krenulo od francuskih medija, a "L'Ekip" je bio posebno inspirisan, pa su Novaku posvetili celu stranicu uz natpis "L'Unique" = "Jedinstven". "L'Uest Frans" je pak tekst o Novaku naslovio sa "Istorija! Novak Đoković osvojio 23. Grend slem turnir". 

Španci su iskoristili priliku za poređenje sa Rafaelom Nadalom, koji sada ima jednu titulu manje, pa je "Marka" pisala kako je "Đoković skinuo Nadala sa Olimpa tenisa", dok "As" ističe da je Novak "Najveći među najvećima".

Italijanska "La Republika" je takođe bila inspirisana pa su tekst naslovili sa "Novak se još više zacrtao u istoriji: Pobedio Ruda u tri seta i svojio 23. Grend slem u karijeri. Niko kao on", dok je naslov "Gazeta delo Sport" nešto "blaži" - "Đoković ušao u istoriju: Savladao Ruda na Rolan Garosu i stigao do 23. Grend slema i mesta broj jedan".

Portugalska "A Bola" ističe da "Đoković dodiruje nebo i drži Grend slem rekord", a austrijski "Kronen Cajtung" kaže "Gotovo je! Đoković je sada jedini vladar tenisa!".

Engleski "Dejli Mejl" je u svom stilu i kako tradicija nalaže, ima masivan naslov - "Novak Đoković osvaja REKORDNI 23. Grend slem i zacementirao se na mestu najvećeg tenisera svih vremena nakon što je pobedio Kaspera Ruda iz Norveške sa 7:6, 6:3, 7:5 u finalu Frenč Opena".

I regionalni mediji su imali šta da poruče, pa su tako crnogorske "Vijesti" navele - "Istorija! Novak Đoković - najbolji teniser svih vremena", dok je hrvatski Index istakao "Neverovatni Novak Đoković u 37. godini osvojio rekordni 23. Grend slem".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike