Olga ima šampionsko srce! Preokret o kojem će se pričati i uspeh ženskog tenisa na koji Srbija čeka sedam godina!

01.06.2023

19:05

0

Autor: A. Š.

Danilovićeva se plasirala u treće kolo Rolan Garosa, čime je ostvarila najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri

Olga ima šampionsko srce! Preokret o kojem će se pričati i uspeh ženskog tenisa na koji Srbija čeka sedam godina!
Olga Danilović - Copyright Profimedia

Olga Danilović ima šampionsko srce. Naslućivalo se to i prethodnih godina, ali deluje da je sazrelo vreme da srpska teniserka dokaže zbog čega je smatrana jednom od najtalentovanijih teniserki svoje generacije.

Ćerka legendarnog srpskog košarkaša Predraga Danilovića u četvrtak je ostvarila najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri – posle preokreta o kojem će se pričati, Srpkinja se plasirala u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u dva seta savladala Jasmin Paolini iz Italije (6:2, 7:5).

Ovo je prvi put da Srbija u ženskom kosturu Otvorenog prvenstva Francuske ima predstavnika u trećem kolu još od 2016. godine i poslednje igračke sezone Ane Ivanović.

Pošto je do glavnog žreba drugog grend slema u sezoni stigla kroz kvalifikacije, Olgi se "otvorio žreb" što je srpska teniserka maksimalno iskroristila. Danas je u prvom setu prosto počistila sa terena Italijanku, ali je u nastavku doživela neverovatan pad.

Paolini se potpuno vratila u meč, napravila dva brejka i povela 5:1 i verovatno već počela da pravi plan za odlučujući set. Međutim, onda je u Olgi proradio šampionski gen njenog slavnog oca. Krenula je Danilovićeva u furiozan preokret, nanizala šest osvojenih gemova i stigla do velike pobede.

Njena protivnica u narednoj rundi biće Ons Žaber iz Tunisa, koja je 7. teniserka sveta na WTA listi.

BONSU VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike