Đokoviću svaka čast ako uzme 23. grend slem! Možda i ja postanem lik koga će jednog dana svi da mrze!

29.05.2023

11:09

1

Autor: G. F.

Cicipas odlično raspoložen stigao na Rolan Garos

Đokoviću svaka čast ako uzme 23. grend slem! Možda i ja postanem lik koga će jednog dana svi da mrze!
Đoković i Cicipas - Copyright AP/Dita Alangkara

Dok cela Srbija, te brojni navijači širom sveta, nestrpljivo očekuju početak prvog meča Novaka Đokovića na Rolan Garosu, isti je slučaj i sa onima koji ne vole našeg najboljeg tenisera.

Prvi se nadaju laganoj pobedi za zagrevanje, a drugi bi da mu što pre "vide leđa". To je, kako stvari stoje, cena popularnosti, cena činjenice da ste najbolji i da vas je teško pobediti.

Grčki teniser Stefanos Cicipas upravo o tome je pričao u Parizu kada su ga upitali o Noletu, koji u karijeri ima osvojene 22. titule na grend slem turnirima.

- Nije baš da idem na spavanje sa tim mislima, iskreno nisam razmišljao na tu temu. Bilo bi odlično za Đokovića da osvoji 23. titulu. Ako uspe u tome, svaka mu čast - rekao je Cicipas, pa se dotakao i "negativnih" navijača:

- Pokušavam da se fokusiram na sebe, pa možda i ja postanem lik koga će svi jednog dana da mrze. Naravno, u pozitivnom smislu. Kao što znate, kada počnete da pobeđujete postajete nepopularni - rekao je grčki as za zvanični sajt Rolan Garosa, pa zaključio:

- Biće teških mečeva, tamo su teniseri koji baš i ne vole šljaku kao ni ja. Tu su Medvedev, Rubljov... TI momci su mi pretnja kao i Đoković. Moram da odigram nekoliko dobrih mečeva na početku kako bih nastavio da veruje da zaista mogu nešto da uradim ove godine.

Cicipas je u prvom kolu posle velike borbe savladao Čeha Jiržija Veselog sa 7:5, 6:3, 4:6, 7:6(7) i čeka duel sa Robertom Kabaljesom Baenom iz Španije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike