Španci vređali Ukrajinca, sudija zapisao šta se desilo

22.01.2023

11:44

0

Autor: D. P.

Meč treće lige Španije prekinut zato što su navijači domaćeg tima vređali Romana Zozuliju

Španci vređali Ukrajinca, sudija zapisao šta se desilo
Copyright twitter@FonsiLoaiza

Na meču španske treće lige između Deportivo La Korunje i ekipe Rajo Mahadaonda odigrao se incident zbog čega je glavni sudija odlučio da prekine igru.

Razlog za ovakav potez arbitra bilo je uvredljivo skandiranje domaće publike na Riazoru koje je bilo upućeno ukrajinskom fudbaleru Romanu Zozuliji.

Mada je u zapisniku sudija zabeležio da je bila reč o rasističkim uvredama, Zozuliji su navijači vikali da je "nacista". 

- Rasističke uvrede: U 60. minutu prekinuli smo utakmicu jer su sa dela tribina gde su bili gledaoci sa simbolima RC Deportivo de la Korunja, dolazila skandiranja "Zozulia ti si nacista". Skandirano je više puta. Igra je prekinuta otprilike minut i po, u kojoj je aktiviran protokol protiv rasističkih događaja. Nakon upozorenja na oba semafora da će se meč prekinuti u nastavku se nisu ponavljale navedene radnje - zapisao je sudija.

Ukrajinac je svojevremeno izlazio pred medije sa političkim izjavama u kojima su neki pronalazili fašističke ideje. On je kasnije mnogo puta demantovao ta poređenja, ali Španci su mu očigledno zapamtili ranije komentare.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike