Nole za "Korijeru": BBC izbacio neke moje rečenice, 95 odsto napisanog o meni u poslednje tri godine je totalna laž!

16.05.2023

07:50

0

Autor: D. P.

Srpski teniser više neće pričati na temu "korona i vakcinacija"

Nole za "Korijeru": BBC izbacio neke moje rečenice,  95 odsto napisanog o meni u poslednje tri godine je totalna laž!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Srpski teniser Novak Đoković više neće pričati na temu "korona i vakcinacija".

Jednom je to uradio u intervjuu za BBC i tada su mu izbačene neke rečenice iz intervjua, tako da je posle te cenzure osetio razočarenje i doneo odluku da se više ne izjašnjava po tom pitanju.

Ovaj detalj, i još neke zanimljivosti, Đoković je naveo u intervjuu italijanskom dnevnom listu "Korijere dela Sera":

Nole kaže da bez naročitih poteškoća govori engleski, francuski, italijanski i španski.

- Na terenu se ljutim na srpskom, radujem se na srpskom, stidim se na srpskom. Ako sam sa svojim trenerima, kada ne želim da me drugi razumeju, pričam na italijanskom - rekao je Đoković.

Srpski teniser ispričao je za "Korijeru" jedan događaj iz detinjstva koji ranije nije spominjao, a ostavio je jak pečat na njegovo odrastanje.

Sreo sam vuka u šumi

- Jednog dana sam bio sam u šumi, mislim da sam imao deset godina, i sreo sam vuka. Osećao sam dubok strah. Gledali smo se deset sekundi, najduže u mom životu, onda je on otišao. Ostao je u meni veoma jak osećaj. Vuk simbolizuje moj karakter. Veoma sam vezan za svoju porodicu i trudim se da budem dostupan svima, ali ponekad moram da budem sam. Često sam u životu bio sam. Ostao sam povezan sa tim vukom i zato što je to u Srbiji sveta životinja - priča Đoković i nastavlja o detinjstvu:

Profimedia
Novak Đoković

- Potpuna sloboda, bez telefona. Kada bi sunce zašlo, to je bio znak da moram da idem kući. Šuma i priroda su bili fundamentalni za moj trening. Kada sam imao četiri godine dali su mi prvi reket, ali niko od nas nikada nije igrao tenis. Bili smo porodica skijaša, naš idol je bio "Tomba la bomba”.

Tema o vakcinama za Noleta je zatvorena, kao i period strašnih medijskih pritisaka koje je doživeo:

- Pretrpeo sam sve na svojoj koži. Mnogi ljudi su cenili to što sam ostao dosledan. Devedest pet odsto onoga što je o meni napisano i rečeno na televiziji u poslednje tri godine je totalna laž. Ja nisam "anti-vakser" i nikad u životu nisam rekao da jesam. Nisam čak ni profi. Ja sam za izbor, branim slobodu izbora. Jednom sam to objasnio "Bi-Bi-Siju", ali su izbacili mnoge rečenice, one koje nisu bile zgodne. Tako da više nikada nisam pričao o ovome. Bio sam razočaran: medijima i mnogim kolegama.

Još čuva deset maraka za školarinu kod Pilića

Đoković je novinaru "Korijere" pokazao novčanicu od deset nemačkih maraka kojom je platio školarinu Nikoli Piliću, tokom boravka na njegovoj teniskoj akdemiji u Minhenu. Tamo je, kako piše novinar, upoznao svoju buduću ženu Jelenu.

Takođe, Đoković je još jednom pričao o odnosu sa Federerom i Nadalom:

- Odnos sa Federerom? Nikada nismo bili prijatelji, između rivala ne može postojati prijateljstvo, ali nikada nismo bili neprijatelji. Uvek sam poštovao Rodžera. Sa Nadalom sam prvo išao zajedno na večere, ali čak i sa njim prijateljstvo je bilo nemoguće. Uvek sam ga poštovao i divio mu se.

Profimedia
Novak Đoković

Dva meča će pamtiti ceo život:

- Onaj 2019. na Vimbldonu kada sam poništio dve meč-lopte Rodžera. Drugi je bila borba u Australiji sa Nadalom 2012. godine, fizička bitka, koja je trajala skoro šest sati. Na većini turnira, kada sam igrao protiv Federera i Nadala, publika je bila protiv mene. Rekao sam sebi: moraš da razvijaš snagu u svojoj glavi, inače nikad nećeš pobediti. Ali to nije laka stvar, transformisati protivničku podršku u energiju. Ne radi uvek. Kao što je Majkl Džordan rekao: Nisam uspeo, nisam uspeo, nisam uspeo; i pobedio sam - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike