Nadal i Federer su protivnici koji su me uvek pratili, još sam gladan! Novak se na startu Rima setio borbe sa lavovima

11.05.2023

12:57

0

Autor: A. S.

Podsetio se Đoković i prve osvojene titule u večnom gradu

Nadal i Federer su protivnici koji su me uvek pratili, još sam gladan! Novak se na startu Rima setio borbe sa lavovima
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, trenutno se nalazi u Rimu gde čeka na početak masters turnira. Još uoči puta u glavni grad Italije, Novaku je bilo jasno da je velika verovatnoća da će večni grad napustiti kao drugi teniser sveta, a za ovaj turnir, vežu ga samo najlepša sećanja.

U razgovoru za „Gazetu delo sport“, setio se prve titule.

- Svakako da je jedno od najlepših sećanja ta prva titula 2008. godine, kada sam u finalu pobedio Vavrinku. Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od najlepših i najvažnijih turnira. Tada još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na Pjetranđeliju, što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Imao sam set zaostatka protiv veoma jakog rivala, ali uspeo sam da se oporavim, dokazavši da mogu da budem dobar i na šljaci. Svakako da se i drugih mečeva sećam sa zadovoljstvom, posebno onih protiv Federera i Nadala, jer pobediti njih je uvek imalo posebnog značaja, oni su protivnici koji su me pratili celog života - rekao je Đoković za „Gazetu delo sport“.

Rim je jedan od Novakovih omiljenih turnira, a nikada nije sakrivao koliko voli Italiju.

- U vašoj zemlji ima svega: tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno za tenisom. Italija je naprečac osvojila moje srce. Prvo geografski, moja zemlja Srbija je blizu, skoro u susedstvu, uvek sam sa posebnom pažnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije - istakao je Novak.

Na kraju, Novak je poručio da je još uvek gladan titula.

- Ne znam koliko ću još biti gladan titula, mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše.

Đoković odbranu trofeja počinje u petak u meču drugog kola sa Argentincem Tomasom Martinom Ečeverijem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike