Nole se baš mučio: Đoković jedva pobedio tinejdžera iz Francuske!

19.04.2023

18:28

0

Prvi reket sveta posle velike borbe slavio protiv Ašea sa 2:1

Nole se baš mučio: Đoković jedva pobedio tinejdžera iz Francuske!
Novak Đoković u Banjaluci - Copyright Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Srpski teniser Novak Đoković posle velike borbe plasirao se u treće kolo turnira u Banjaluci.

Prvi reket sveta se baš mučio protiv tinejdžera iz Francuske Luke van Ašea, kojeg je pobedio sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:2), i čekaće boljeg iz duela između Dušana Lajovića i Gregora Barera, koji se igra u četvrtak.

Niko nije očekivao da će Nole ovako da se muči protiv talentovanog igrača, ali na kraju je sve ispalo kako treba za srpskog igrača.

Što se tiče samog meča, talentovani teniser iz Francuske je odlično krenuo i slobodno se može reći iznenadio prvog reketa sveta. 

Najbolji pokazatelj je i taj da je osvojio prvi set, svi su tada bili u šoku da neki nepoznati igrač igra tako hrabro, i da se nije nimalo uplašio jednog od najbolji igrača svih vremena.

Drugi je počeo sa dosta preokreta, prvi je brejk napravio Novak, odmah zatim uzvraća Francuz. 

Ali kad je bilo najvažnije, srpski teniser je ubacio u petu brzinu, napravio još jedan brejk i posle velike borbe stigao do izjednačenja.

Usledio je odlučujući treći set, u kojem je Đoković napokon zaigrao onako kako se očekivalo i na kraju zasluženo se plasirao četvrtfinale turnira u Banjaluci.

Novakov naredni meč je na programu u petak 21. aprila.

6:2 - Kraj, Đoković posle velike borbe slavio.

5:2 - Noleta deli još jedan gem do pobede, do koje je došao teško. Treba istaći da niko nije očekivao ovakav otpor talentovanog Francuza. 

4:2 - Aš prekida seriju Novaka, ali i dalje srpski teniser ima gem prednosti i kontroliše igru u trećem setu.

4:1 - Napokon jedan lak gem za Đokovića. Četvrti zaredom, i sve je bliži duelu sa još jednim Srbinom, Dušanom Lajovićem. 

3:1 - Bravo majstore, Novak stiže do novog brejka i sve je bliži plasmanu u treće kolo. Đoković će sigurno dugo pamtiti ovaj meč protiv talentovanog tenisera.

2:1 - Vrlo važan osvojen gem. Zamalo da Francuz napravi još jedan brejk, ali kad je bilo najvažnije, Đoković je uspeo da stigne do poena, koji su mu omogućili da ponovo povede u trećem setu.

 

1:1 - Neverovatan okršaj gledamo u Banjaluci. Novak odmah vraća brejk i meč kao da počinje od nule. Šta još možemo očekivati u nastavku ovog duela.

0:1 - Ovo je neverovatno. Francuz pravi brejk odmah na početku trećeg seta.

Kreće treći set:

 

 

6:3 - Nole izjednačio u setovima protiv nezgodnog Francuza. Definitivno se Đoković vratio u ritam, i kako meč prolazi, igra sve bolje. Samo neka tako nastavi.

5:3 - Đokovičć na korak od izjednačenja u setovima, za to mu je potrbno da osvoji još jedan gem. Idemo, Novače.

4:3 - Francuz se ne predaje, i dalje ima gem minusa, ali to ga ne sputava da i dalje igra dobar tenis protiv Đokovića. Novaka dele jos dva gema do izjednačenja.

4:2 - Đoković siguran na svom servisu, nastavlja sa dobrom igrom naš igrač. Čini se da Novak izgleda sve bolje na terenu, oseća se sve sigurniji. 

3:2 - Van Aš osvojio gem bez izgubljenog poena, igra svoju igru. Sa druge strane, čini se da se Nole nešto nije ni trudio u ovom gemu. Sada je najvažnije da osvaja svoje servise.

3:1 - Nole je potvrdio brejk i sada već pokazuje igru koja se od očekuje od njega. Publika daje veliku podršku sa tribina, što će mnogo značiti srpskom teniseru.

 

2:1 - Sada se lakše diše, Novak pravi brejk na početku drugog seta, što će mnogo značiti našem igraču u nastavku meča. Samo neka tako nastavi.

1:1 - Da li ovo može da bude prekretnica, Nole bez izgubljenog poena osvaja prvi gem u drugom setu.

0:1 - Francuz nastavlja sa dobrom igrom i na početku drugog seta. Sa druge strane, Nole nikako da uđe u svoj prepoznatljiv ritam. gde gazi svakog protivnika. Biće mnogo teško da Đoković napravi totalni preokret.

Kreće drugi set!

 

 

6:7 - Senzacija, tinejdžer iz Francuske uspeo da osvoji prvi set protiv Novaka. Definitivno, Đoković igra baš slabo. Jednostavno ne liči na sebe, totalno je van ritma. To je znao da iskoristi mladi teniser.

6:6 Ipak odluka ko će osvojiti prvi set pašće posle taj-brejka. Velika borba je viđena u ovom delu meča, ali Francuz je pokazao ogroman talenat.

6:5 - Novak potvrdio svoj gem. Na korak je od osvajanja prvog seta. Idemo Nole, muči se, ali najvažnije da je blizu prvog seta. 

 

 

5:5 - Bravo majstore, Nole veoma brzo do ribrejka. Kakva borba u prvom setu. 

4:5 - Brejk pravi Francuz, nije dobra situacija. Aš na korak do osvojenog prvog seta.

4:4 - Hrabra igra Francuza, nema nikakav respekt prema najboljem igraču sveta. Van Aš igra odličan tenis, Nole sigurno nije očekivao ovakav otpor.

4:3 - Đoković siguran na svom servisu. Nastavlja se borba u prvom setu. Nole nikako da stigne do brejka.

3:3 - Velika borba je viđena u šestom gemu. Do sada najuzbudljiviji, ali Francuz je hrabrom igrom uspeo da osvoji svoj servis. Nole se definitivno muči, nije to igra sa početka godine kada je sve protivnike čistio.

 

 

3:2 - Mućio se Nole na svom servisu, ali je uspeo da osvoji gem. Van Aš se za sada dobro drži i pokazao da nema nikakav respekt prema prvom reketu sveta.

2:2 - Definitivno najuzbudljviji gem, gde je Nole mogao do brejka, ali je Van Aš pokazao kvalitet. Za sada obojica su sigurni na svojim servisima.

 

 

2:1 - Nole munjevito do drugog gema na svom servisu. Bez igubljenog poena je došao do novog vođstva. 

1:1 - Ne da se Francuz, i pokazao da se ne plaši prvog reketa sveta. Još jednom pokazao da poseduje veliki talenat, ali jedno je sigurno za ishod ovog meča će pitati Đoković.

1:0 - Nole stiže do prvog gema na meču i slobodno se može reći da ga je osvojio bez većih problema.

Novak prvi servira.

Novak Đoković izašao na teren pozdravljen od punih tribina u Banjaluci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike