Utešna nagrada za London: "Lejver kup" stiže u "O2 arenu"

25.09.2020

09:10

0

Englezi su ostali bez organizacije završnog Mastersa sledeće godine, ali su dobili mogućnost da budu domaćini najboljim teniserima planete

Utešna nagrada za London: "Lejver kup" stiže u "O2 arenu"
Copyright Profimedia

London će u 2021. godini ostati bez organizacije završnog Mastersa (turnir se seli u Torino), ali to ne znači da će u Engleskoj neće biti vrhunskog tenisa.

Kako je objavljeno London, odnosno dvorana „O2 arena“, biće domaćin „Lejver kupa“. Egzibicioni turnir na kome će se nadmetati tim sastavljen od najvećih teniskih zvezda Evrope protiv najboljih igrača iz ostataka sveta održaće se od 23. do 25. septembra 2022. godine. Do sada su održana tri „Lejver kupa“ i u sva tri pobedili su Evropljani. U Pragu 2017. godine bilo je 15:9, godinu dana kasnije rezultat je na turniru odigranom u Čikagu bio je 13:8, a 2019. u Ženevi teniseri sa starog kontineta bili su bolji 13:11. Novak Đoković je na ovom turniru igrao samo 2018. godine.

Ove godine „Lejver kup“ se neće održati zbog pandemije koronavirusa, a sledeće domaćin će biti američki grad Boston. Turnir će se održati u domu NBA ligaša Boston Seltiksa „Ti Di Gardenu“, a selektori će, kao i na svim dosadašnjim turnirima biti Bjern Borg (Evropa) i Džon Mekinro (Ostatak sveta).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike