Predsedniče, pustite Đokovića da igra u Majamiju, dajte narodu ono što želi! Guverner Floride pisao Bajdenu!

08.03.2023

08:42

0

Autor: G. F.

Ron de Santis direktno se obratio prvom čoveku SAD

Predsedniče, pustite Đokovića da igra u Majamiju, dajte narodu ono što želi! Guverner Floride pisao Bajdenu!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Kamran Jebreili

U Indijan Velsu ne učestvuje jer mu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države. Ali za Majami još ima nade!

Guverner Floride Ron de Santis pozvao je predsednika SAD Džoa Bajdena da dozvoli najboljem teniseru sveta Srbinu Novaku Đokoviću da nastupi na mastersu u Majamiju, koji će biti odigran od 19. marta do 2. aprila, prenosi Rojters.

Đoković se pre dva dana zvanično se povukao iz žreba mastersa u Indijan Velsu, jer je u SAD i dalje na snazi odluka da stranci koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa ne mogu da uđu u tu zemlju.

Đoković, koji nije primio vakcinu protiv koronavirusa, prošlog meseca je američkim vlastima podneo zahtev za specijalnu dozvolu da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Međutim, srpskom teniseru nije odobren ulazak u SAD.

- Ostavite pandemijsku politiku na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana nije fer, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra - napisao je De Santis Bajdenu.

Direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has, Teniska asocijacija SAD i rukovodstvo US opena zatražili su ranije od američkih vlasti da dozvole srpskom teniseru da uđe u ovu zemlju.

- Đoković nije primio vakcinu protiv koronavirusa i to je jedini razlog zašto on ne može da učestvuje na turniru u Majamiju - rekao je De Santis.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike