Amerika vodi zastarelu politiku, izgubili smo milijarde! Ne smiruje se bura zbog Novaka!

07.03.2023

08:11

0

Autor: A. S.

Ameri besni zbog Đokovića

Amerika vodi zastarelu politiku, izgubili smo milijarde! Ne smiruje se bura zbog Novaka!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je juče morao da se povuče sa masters turnira u Indijan Velsu, nakon što nije dobio dozvolu tamošnjih vlasti da uđe u zemlju.

Kako nije vakcinisan protiv koronavirusa, Novak je zabranjen ulazak, a nije dobio ni dozvolu državne bezbednosti, nakon pisanja molbe, pa su se u čitavu sagu uključili senatori i pisali direktno predsedniku Džou Bajdenu.

Međutim, odluka ni tada nije promenjena, pa je jedini logičan sled događaja bio da Novak povuče svoju prijavu, nakon čega je usledila i prava bura u Americi.

Nakon brojnih nezadovoljnih navijača i tenisera koji su se oglašavali po tom pitanju, usledila je i reakcija U.S. Travel, nacionalne neprofitne organizacije, koja zapravo zastupa američku turističku industriju.

 

 

- Američka zastarela politika oko vakcine za međunarodne posetioce je neiznuđena greška koja donosi gubitak od 80 milijardi dolara Americi. Novak Đoković je samo jedan od milion putnika kojeg su pravila odvratila od posete SAD koja vodi dobronamernu, ali zastarelu politiku. Vreme je da se Amerika pridruži Evropi, Australiji, ali i svim ostalim delovima sveta koji su uklonili zahteve da posetioci moraju da budu vakcinisani protiv korone - navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike