Senatori pisali Bajdenu zbog Novaka! Evo šta su zahtevali od predsednika Amerike! (FOTO)

04.03.2023

13:07

0

Autor: A. S.

Čine sve kako bi najbolji teniser sveta nastupio na Indijan Velsu i Majamiju

Senatori pisali Bajdenu zbog Novaka! Evo šta su zahtevali od predsednika Amerike! (FOTO)
Novak Đoković - Copyright AP/Mark Beker

Saga oko učešća Novaka Đokovića na Indijan Velsu i u Majamiju se nastavlja. Najbolji teniser sveta još uvek nije dobio dozvolu da uđe u Sjedinjene Američke Države, a senatori čine sve kako bi Novak dobio dozvolu da učestvuje.

Ranije danas je obelodanjeno da je državna bezbednost odbila Đokovićev zahtev, a američki senatori Rik Skot i Marko Rubio pisali su predsedniku Džou Bajdenu i zatražili dozvolu da najbolji teniser sveta svojim igranjem uveliča turnire na Floridi i Kaliforniji.

- Dragi predsedniče Bajden,

Skrenuta nam je pažnja da je naša administracija odbila zahtev da se odustave od trenutno obavezne vakcinacije za strane turiste da uđu u SAD koja od strane najbolje rangiranog tenisera planete Novaka Đokovića. Pišemo vam sa namerom da dozvolite njegovo izuzeće, koje je neophodno da bi se gospodin Đoković takmičio na mastersu u Majamiju koji će biti održan u Floridi 19. marta 2023. godine.

Septembra 2022. godine ste čitavoj državi objavili u ’60 minuta’ da je ‘pandemija koronavirusa gotova’ i ranije ove godine je doktor Entoni Fauči objavio naučni članak koji pokazuje da pokazuje limitiranu efikasnost vakcina u zaštiti od respiratornih patogena, kao što je taj novi virus. U svetlu ovih promenjenih okolnosti koje ste priznali vi i vaša sopstvena administracija sadašnje restrikcije za putnike iz inostranstva koji ulaze u SAD deluju zastarele i spremne za povlačenje.

 

 

Gospodin Đoković je sportista svetske klase i najboljeg fizičkom stanju koji nema visok rizik od ozbiljnih komplikacija od koronavirusa. Deluje nelogično i neusklađeno sa mišljenjem vaše administracije da mu se ne dozvoli da uđe u SAD i da se koristi na profesionalnom turniru. Manjak rizika po javno zdravlje zajedno sa čistim benefitima njegovog učešća na turniru to bi bio veliki pokretač naše lokalne ekonomije i treba napraviti odluku koja će biti presedan za ostale u toj poziciji, nadamo se da će doći do potpunog povlačenja obavezne vakcinacije za strane turiste koji žele da legalno uđu u našu veliku državu.

Pozivamo vas da odmah dozvolite gospodinu Đokoviću oslobađanje od obavezne vakcinacije za strane putnike da biste mu dozvolili da se takmiči na mastersu u Majamiju.

Iskreno,

Rik Skot i Marko Rubio - navodi se u pismu senatora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike