Uzimate Đokovića zdravo za gotovo, on zaslužuje mnogo više poštovanja - Novak dobio podršku legende

28.01.2023

10:49

0

Autor: P.K.

Mekinro misli da će ljudi tek shvatiti kolika je Srbin legenda

Uzimate Đokovića zdravo za gotovo, on zaslužuje mnogo više poštovanja - Novak dobio podršku legende
Džon Mekinro i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković se sprema za istorijsko finale Australijan opena, kao i cela Srbija sa njim, a jedna od stalnih tema kada je Srbin u pitanju jeste poštovanje navijača. Iako je on verovatno najbolji teniser svih vremena, zapadni mediji ga često prosto mrze, a to se prenosi i na deo navijača.

Treba biti fer i reći da ga je narod Australije u ogromnoj većini dočekao kao heroja posle prošlogodišnje sramote političara, ali i tokom ovog turnira smo viđali da navijači sa tribina vređaju, tako da je i sam Đoković morao da reaguje.

Stara je, baš stara priča da je to nešto sa čime se Novakovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal skoro nikada ne sreću. Zbog toga se oglasio i legendarni Amerikanac Džon Mekinro, koji je rekao prostu istinu – Đoković zaslužuje više poštovanja.

- Što se mene tiče, on zaslužuje više poštovanja. Kad su njegovi rivali u pitanju, jasno je da pričamo o dvojici najtalentovanijih i najdostojanstvenijih igrača koje je tenis ikad video. Za mene je Rodžer igrao najlepši tenis koji sam ikad video, a Rafin intenzitet je strašno jak, ali Novak je uradio sjajan posao pomešavši ta dva i moguće da ih je obojicu prevazišao u jednom trenutku – rekao je Mekinro za Eurosport, a preneo Tennis365.

Amerikanac je osvojio sedam grend-slem titula, a njegovo rivalstvo sa Džimijem Konorsom (8) i Bjornom Borgom (11) tada se smatralo najvećim u istoriji  tenisa, tako da on vrlo dobro zna o čemu priča.

- Novakov stil igre je tehnički toliko jak da se ponekad uzima zdravo za gotovo. Njegova žilavost i mentalna snaga su takođe impresivni. On je četiri ili pet godina (6 – prim. prev) mlađi od Rožera, koji je već imao gomilu trofeja kada se Novak probio na scenu. Teško je bilo tada oteti mu trofeje. Novak je mnogo bolji igrač nego što sam ja bio, ali tako sam se i ja osećao kada sam se probijao na scenu na kojoj su već bili Konors i Borg – rekao je Mekinro i zaključio:

- Osećam da će dobijati sve više poštovanja kako vreme odmiče.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike