Američki mrzitelj Novaka Đokovića ponovo nisko udara!

03.02.2023

07:53

0

Autor: D. P.

Američki teniski novinar Ben Rotenberg potura lažne informacije kako bi obezvredio uspeh Novaka Đokovića na AO u Melburnu

Američki mrzitelj Novaka Đokovića ponovo nisko udara!
Novak Đoković i Ben Rotenberg - Copyright Printscreen/YouTube

Američki teniski novinar Ben Rotenberg barata sa pogrešnim podacima kako bi obezvredio uspeh Novaka Đokovića na AO u Melburnu i to mu nije prvi put.

On je ponovio neistinu da je Đokovićevo finale sa Stefanosom Cicipasom bilo slabije gledano u Australiji od prošlogodišnjeg finala Rafe Nadala i Danila Medvedeva, a zatim je podacima iz SAD želeo da ponudi još jedan dokaz o nedovoljnoj atraktivnosti o meču za titulu u Melburnu.

 

 

- Rejting finala AO je znatno je opao, posebno u muškoj konkurenciji, gde je Đokovićeva 10. pobeda bila "najmanje gledano muško finale u poslednjoj deceniji“ po Ostinu Karpu. Nije samo američki fenomen, televizijski brojevi u Australiji su takođe značajno smanjeni - napisao je Rotenberg.

Zvanični podaci u Australiji, međutim, govore nešto sasvim drugo! Te podatke je objavio novinar Stjuart Frejzer u tviter prepucavanju sa bivšom australijskom teniserkom Rene Stabs.

Organizator AO je u zvaničnoj objavi gledanosti finala poručio da je meč Đoković - Cicipas gledalo u "piku" 2.311.000 gledalaca, a prosečno 1.747.000, dok Rotenberg i Stabs prenose pogrešna merenja koja kažu da je zabeležen pad od 300.000 gledalaca u odnosu na prošlogodišnje finale (1.3 miliona Đoković - Cicipas, 1.6 miliona Nadal - Medvedev).

Prema američkim merenjima finala u Melburnu gledanost finala je bila slabija za čak 36 odsto u SAD, što je verovatno tačno, ali taj trend nije imala i Australija kao što tvrdi Rotenberg.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike