Đoković u poteri za 10. titulom! Imam bujnu maštu, ali ovo ipak nisam zamišljao!

27.01.2023

11:21

0

Autor: D. N.

Najbolji srpski teniser bez izgubljenog seta ima šansu za novi trofej

Đoković u poteri za 10. titulom! Imam bujnu maštu, ali ovo ipak nisam zamišljao!
Novak Đoković posle pobede nad Tomijem Polom - Copyright Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Novak Đoković je u finalu Australijan opena. Bez izgubljenog seta u duelu izborio se za šansu da osvoji svoju desetu titulu na grend slemu u Melburnu. Danas je pobedio Tomija Pola, a u nedelju će igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Odmah posle meča, dao je izjavu i na početku se zahvalio publici na podršci.

- Potreban mi je taj motor i energija. Zahvalan sam što sam imao dovoljno gasa da igram na ovom terenu - kazao je Đoković, a zatim i komentarisao povratak Pola, kao i svoju igru.

- Sjajno je bilo. Na 110 odsto sam - jasan je bio Novak, a onda je imao i poruku za Cicipasa protiv koga vodi sa 10:2 u međusobnim okršajima.

- Neka isključi televizor. Stefanose, vidimo se za dva dana - našalio se malo na početku, a zatim nastavio o svojoj, ali i formi protivnika.

- Naravno, ne možeš da se osećaš kao na početku turnira, uložili smo mnogo sati van sezone da bismo bili dovoljno dobri, da možemo da igramo u pet setova, bio sam u ovim trenucima već tokom karijere.

Vodim bitke sa sobom i protivnikom. Imali smo obojica teške noge u prvom setu, imao sam sreće što sam sačuvao nerve, bolje sam udarao lopticu i srećan sam što sam ušao u veliko finale.

Tačno pre 15 godina, Novak je odigrao prvo finale u Australiji, a na pitanje da li je zamišljao da će 15 godina kasnije biti tu i juriti 10. titulu i 22. grend slem ukupno.

- Imam baš bujnu maštu, ali mislim da nisam zamišljao da će ovako da ispadne. Blagosloven sam i zahvalan, trudim se da uživam i cenim svaki trenutak. Znam da bez porodice i tima stvari ne bi bile moguće. Ti si sam na terenu, ovo je individualan sport, preuzimaš odgovornost, zasluge i kritike, ali tim živi sa mnom, uz dobre i loše trenutke. Ovo je njihov uspeh isto koliko i moj.

Već je imao šansu da se bori sa Cicipasom u finalu jednog Grend slema. Odatle nosi pozitivna sećanja. Novo će biti u nedelju od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

- Dobio sam taj meč, tako da su pozitivna sećanja svakako. Gubio sam 0:2, to je bio prvi put da sam se vratio iz te situacije u finalu Grend slema. Mnogo ga poštujem, popravio se tokom godine, jedan je od najzanimljivijih momaka na turu, sa zanimanjima van terena i frizurom. U nedelju će biti veliki meč, veliki je ulog - kazao je Đoković.

A ulog u nedelju će biti baš veliki. Pobedniku će doneti i prvo mesto na ATP listi nakon Melburna.

- Pobediti na Grend slemu i biti broj jedan, to je najveći uspeh u tenisu. Hajde da vidimo šta će biti - zaključio je Novak.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike