Upozorenje australijskog lekara: Novak je na jedan pogrešan korak od toga da mu se desi problem

24.01.2023

09:01

0

Autor: D. P.

Rasprava o stanju Đokovićeve povrede i da li je simulira, ne prestaje u Australiji

Upozorenje australijskog lekara: Novak je na jedan pogrešan korak od toga da mu se desi problem
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Doktor Piter Larkisn i čuveni australijski teniser Pet Keš uključili su se u raspravu o statusu Đokovićeve povrede i oko pitanja da li Srbin simulira problem sa zadnjom ložom ili on stvarno postoji.

Obojica veruju da Đoković zaista oseća nelagodnost i taj problem mogao bi da eskalira u nastavku turnira u Melburnu ako se napravi samo jedan pogrešan potez.

- Samo jedan čudan potez i ako pogrešite ili skočite, a nije zalečeno sto odsto, postoji rizik. Nema sumnje da postoji rizik da bi mogao nešto da uradi u narednih nekoliko mečeva. To bi mogao biti čudan potez posle čega bi mogao da se povuče, to bi bio kraj za njega na turniru, osim ako nije u finalu - rekao je Keš.

Doktor Larkins se koncentrisao na zavoj oko butine Đokovića.

- Apsolutno nemojte sumnjati da je to stvarno. Verovatno postoji neka svest o tetivi kolena. To bi moglo biti povezano sa nervima. On se nalazi tako fino u skladu sa svojim telom da će i kod najmanje stvari biti svestan da ima problem. On je još na jedan pogrešan korak od toga da mu se desi nešto ozbiljnije.

Keš je rekao da je Srbin izuzetno posvećen oporavku što mu pomaže da se nosi sa povredama.

- Ono što Novak radi, a poznato je, jeste da ide u hiperbaričnu komoru. I to će pomoći izlečenju. To je zaista pametno. Pokušava razne stvari. On uvek istražuje, pokušava različite stvari, pronalazi rešenja koja će mu pomoći da se oporavi. On troši sate i sate na rehabilitaciju. Nešto od toga je i genetika. Igrači lagane građe mogu se malo vratiti, ali on samo ulaže dodatni napor i ima veće šanse da se oporavi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike