Nadal posle poraza uznemirio sve! Tužan sam i razočaran, ali ako treba za ovo ću umreti!

15.11.2022

19:05

0

Španac učešće u Torinu ocenio kao mentalnu katastrofu

Nadal posle poraza uznemirio sve! Tužan sam i razočaran, ali ako treba za ovo ću umreti!
Rafael Nadal - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Posle dva poraza u prva dva meča na Završnom turniru u Torinu jasno je da je Rafael Nadal daleko od onog nivoa na koji je navikao sve zaljubljenike u tenis.

A jasno je i samom Nadalu, koji nije krio emocije nakon novog neuspeha.

- Borio sam se do kraja, ova dva meča na Mastersu su bila katastrofa na mentalnom nivou ali ne i na teniskom. Moje telo, godina koja je bila iza mene, moja lična situacija mi ne dozvoljavaju da se borim za veće ciljeve u ovom trenutku. Tužan sam, razočaran, ali od sutra počinju pripreme za 2023. godinu - izjavio je Nadal, a onda uznemirio sve sledećom izjavom:

- Kada se sve sagleda, pozitivno je i to sto sam uopšte ovde. To je najvažnije. I kad kažem, danas, mislim na poslednjih nekoliko nedelja na terenu i šta mi se desilo, to nije veliko iznenađenje. Uspeo sam da igram dva turnira u poslednje tri nedelje. To nisam mogao neko vreme. Nisam zaboravio da igram tenis, kako da budem mentalno jak. Potrebno je da se sve te pozitivne strane oporave, da proradi ta snažna psiha i mentalitet, da budem na tom željenom nivou. Ne znam da li ću ga doseći ponovo, ali ono u šta ne sumnjam je da ću umreti ako treba za to - zaključio je svetski broj dva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike