Novače, jako te volim! Izraelca savladale emocije, Đoković pronašao reči da ga uteši i oduševi narod!

28.09.2022

19:33

0

Najbolji srpski teniser igra u singlu na turniru u Tel Avivu

Novače, jako te volim! Izraelca savladale emocije, Đoković pronašao reči da ga uteši i oduševi narod!
Tan2022-9-25_163151368_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Želeo je Jonatan Erlih da se od aktivnog bavljenja tenisom oprosti u dublu sa Novakom Đokovićem i to pred svojim navijačima, na turniru u Tel Avivu.

Međutim, povreda je bila jača od Izraelca, pa je morao da odustane od turnira, a Novak će na turniru iz serije 250 igrati samo u singlu.

Erlih je emotivno odreagovao i prilikom obraćanja javnosti, nije mogao da sakrije suze.

- Pre svega, sjajno je što si došao u Izrael. Znam da si ovde bio nekoliko puta, ali odavno. Svaki put kad dođeš ovde, osećaš se kao kod kuće. Ne znam, ali nekako Srbi i Izraelci uvek imaju poseban odnos. U Srbiji sam se uvek osećao kao kod kuće i jedine moje titule na šljaci bile su u Beogradu. Svi znamo kako si izvanredan igrač, ali mnogi ne znaju kakva si ti ličnost. Ti si fantastičan čovek i to je za mene još važnije. Mnogo ti hvala i cenim vreme koje provedem s tobom i što mogu da te nazovem prijateljem. Uvek smo imali sjajnu vezu, još od 2010. godine. I dalje imamo stopostotan učinak. Nadam se da ćeš imati sjajnu sedmicu ovde. Jako te volim i želim da te vidim na terenu još mnogo puta i da ćeš srušiti još mnogo rekorda, jer to zaslužuješ - poručio je Erlih srpskom teniseru.

Đoković je potom preuzeo mikrofon i obratio se najpre na hebrejskom jeziku.

- Šalom... To je otprilike sve što znam na hebrejskom, nadam se da ću naučiti još reči ove sedmice. Veliko je zadovoljstvo biti opet u Izraelu. Bio sam ovde pre 15 godina, kada smo igrali Srbija i Izrael u Dejvis kupu. To je bila jedna od najboljih atmosfera koje sam osetio u tenisu. Radovao sam se povratku ovde posle dosta vremena. Postoji posebno prijateljstvo Srba i Izraelaca tokom dugog niza godina. Nažalost nismo danas mogli da igramo, ali mislim da ne možemo da zaboravimo sve trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i sportu uopšte. On zaslužuje divljenje. Osvojili smo jedinu titulu kad smo jedini put igrali zajedno, u Kvinsu u Londonu. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života. Znaš da sam tu, da ću uvek biti tu i da ću biti srećan da pomognem izraelskom tenisu kako god mogu - rekao je Novak Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike