Federer me je zvao, iako je znao da sam u teškoj situaciji: Rafi je supruga bila u bolnici, ali je krio Rodžerovu tajnu i došao u London!

27.09.2022

14:42

0

O povlačenju jednog od najvećih se i dalje govori

Federer me je zvao, iako je znao da sam u teškoj situaciji: Rafi je supruga bila u bolnici, ali je krio Rodžerovu tajnu i došao u London!
Rodžer Federer i Rafa Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Jedan od najboljih tenisera sveta, Rodžer Federer od aktivnog bavljenja sportom oprostio se proteklog vikenda. Bilo je veoma emotivno kako učesnicima i gledaocima Lejver kupa, tako i svim poštovaocima lika i dela Švajcarca. A ipak, moglo bi se reći, prema viđenom u Londonu, da je pak najemotivnije ovaj oproštaj doživeo Rafael Nadal.

Veliki rivali i još veći prijatelji igrali su zajedno u dublu meč kojim se Švajcarac oprostio, a nakon duela, zajedno su i plakali. Nekoliko dana nakon pomenutogs usreta, Španac je progovorio za medije o čitavoj situaciji i otkrio zašto je morao da se povuče od daljeg učešća u Londonu.

- Znao je da sam u teškoj situaciji, da je moje prisustvo u Lejver kupu izgledalo gotovo nemoguće. Deset dana pre nego što ja najavio povlačenje me je nazvao da mi kaže šta će se desiti. Bio je to težak razgovor, objasnio mi je kako je proveo poslednje mesece, bio je iskren. Rekao mi je da bi voleo da igramo njegov poslednji meč zajedno, ako mi to situacija dozvoljava. U to vreme, čak ni on nije bio uveren da je spreman da igra. Onda smo ponovo razgovarali i rekao mi je da bi rado igrao sa mnom u dublu. Na kraju sam imao sreće da sam mogao da proživim taj trenutak, za njega je to bio važan momenat i za mene velika čast - objasnio je Nadal.

Nekoliko dana kasnije, njegove emocije, koje su ganule mnoge, su se smirile.

- Emocije su se smirile. Bili su to veoma lepi i uzbudljivi trenuci, ali i pomalo tužni. Kombinacija osećanja. Odlazi jedna od najvećih ikona u istoriji sporta, neko ko je inspirisao ljude širom sveta, uključujući i mene. Nisam hteo da plačem, ali ja sam osetljiva osoba - kazao je Rafa, pa se dotakao velikog rivalstva koje je pratilo njihove karijere na vrhuncu:

- Uvek je to bilo veoma zdravo rivalstvo, još od prvog meča koji smo igrali u Majamiju 2004. godine. On je neko ko me je uvek inspirisao, neko od koga sam mnogo naučio i ko mi je pomogao da napredujem. Odlazi neko ko je u poslednjih deset godina stvorio veoma jaku vezu sa mnom. Zajedno smo iskusili mnoge stvari, stotine zajedničkih trenutaka na terenu i van njega. Ostaje sećanje na nekog neponovljivog, na sve što je uradio i kako je to uradio, na veličanstven i elegantan način, takođe na ljudskom nivou.

Na kraju, Španac se dotakao i svoje penzije, o kojoj je, kako je priznao razmišljao ove godine.

- Mislim da život ne dozvoljava da planirate toliko unapred. Ni ne razmišljam o tome, biće kako mora. To je nešto što će, kada bude trebalo, biti. Uvek kažem isto, ne možete toliko da pripremate stvari, morate ih doživeti prirodno. Mislim da ni Rodžer to nije pripremio. Imao je oproštaj koji je zaslužio, mogao je da bude na terenu, nešto što je izgledalo teško pre nekoliko nedelja, ali ovo je bilo od vitalnog značaja za njega. Srećan sam što je uspeo da se oprosti na terenu. Ali ja ne razmišljam o tome, jer kada počnete da razmišljate o tome znači da nešto nije u redu. U ovom trenutku mi glava kaže da još želim da igram - zaključio je Nadal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike