Objavljena lista najpopularnijih tenisera svih vremena! Iznenađenje je plasman Novaka Đokovića

26.09.2022

06:49

0

Autor: 24sedam

Nole odlično prošao među američkim ispitanicima

Objavljena lista najpopularnijih tenisera svih vremena! Iznenađenje je plasman Novaka Đokovića
rodžer - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Prema istraživanju marketinške agencije "Morning Consult" iz SAD Rodžer Federer je najpopularniji teniser svih vremena, a Novak Đoković nalazi se na odličnom osmom mestu!

Ovaj rezultat Đokovića iznenađuje, budući da je nekako bilo nametnuto mišljenje da u SAD nema svoje uporište među ljubiteljima tenisa i da se njegova publika nalazi najviše u Indiji, Kini i i drugim zemljama Azije. Ispred srpskog šampiona na ovoj listi su Rafael Nadal kao drugoplaiasirani, pa onda grupa Amerikanaca koji su se davno oprostili od aktivnog igranja - Andre Agasi, Pit Sampras, Džon Mekinro i Endi Rodik.

U objašnjenju kako se došlo do toga da Federer ima 73 odsto kao meru svoje popularnosti, "Morning Consult" piše da je više od sedam od deset ispitanih govorilo da ima "veoma povoljno“ ili "donekle povoljno“ mišljenje o Švajcarcu. Takođe, čak 18 odsto ispitanika reklo je da posle penzionisanja Federera nije više toliko zainteresovano za dešavanja u tenisu, dok je 28 odsto njih reklo da će sada sa još većim interesovanjem pratiti "beli sport". 

Printscreen
 

Među teniserkama najpopularnija je sveže penzionisana Serena Vilijams.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike