Federer doneo konačnu odluku! Pustio sam suzu ili dve kad sam shvatio da je kraj, ostaću u tenisu!

20.09.2022

20:18

0

Švajcarac broji dane do penzije

Federer doneo konačnu odluku! Pustio sam suzu ili dve kad sam shvatio da je kraj, ostaću u tenisu!
profimedia-0361596434 - Copyright Profimedia

U 41. godini, legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer, rešio je da okonča aktivnu igračku karijeru.

Poslednjih godina imao je velikih problema sa povredama, usledio je i veliki pad na ATP listi, pa je Švajcarac odlučio da preseče.

Kako se bliži Lejver kup, na kome će igrati poslednje poene u karijeri, Federer polako sumira utiske, pa je otkrio da će i po završetku karijere ostati blizak svetu tenisa.

- Ne znam tačno kako će moja budućnost izgledati, ali ne želim u potpunosti da napustim sport koji mi je dao sve - rekao je Federer za Švedsku radio televiziju (RTS).

Veliki šampion je potom otkrio da je osetio olakšanje kada je prošlog četvrtka objavio da će se penzionisati, kao i da je pustio suzu ili dve.

- Moje koleno nije popuštalo, nije napredovalo dovoljno dobro. Kada smo dobili rezultate skenera koji nisu bili zadovoljavajući, pomislio sam da je gotovo - naveo je Federer, koji nije igrao takmičarski meč otkako je u julu 2021. godine eliminisan u četvrtfinalu Vimbldona.

Bilo je spekulacija u javnosti da će se u nekom trenutku predomisliti, ali osvajač 20 grend slem titula u karijeri navodi da je to konačna odluka.

- Definitivno sam završio s profesionalnim igranjem tenisa. Ne planiram da se u budućnosti predomislim i da eventualno ponovo odigram neki turnir. Završio sam sa igranjem tenisa - kazao je Federer

Švajcarac će u Londonu igrati za "Tim Evrope" zajedno sa Novakom Ðokovićem, Rafaelom Nadalom, Endijem Marejem, Stefanosom Cicipasem i Kasperom Rudom.

U "Timu sveta" biće Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks de Minor, Fransoa Tiafo i Džek Sok.

Lejver kup će biti održan od 23. do 25. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike