Rodžer kakvog nismo znali: Tri i po dana su mi trebala da se oporavim nakon toga, ne znam šta smo radili posle večere!

18.09.2022

07:45

0

Švajcarac na zalasku karijere otkrio neke zanimljivosti iz života

Rodžer kakvog nismo znali: Tri i po dana su mi trebala da se oporavim nakon toga, ne znam šta smo radili posle večere!
profimedia-0148048210 - Copyright Profimedia

Do zvaničnog odlaska u penziju, Rodžera Federera deli najmanje jedan meč, a svega nekoliko trijumfa na Lejver kupu. Ceo svet je upoznat sa legendom koju je stvarao godinama na ATP turu, dok je osvajao brojne turnire i držao vodeće mesto na listi.

A potom su usledila i rivalstva sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, pa je čitava njegova karijera bila u centru pozornice.

Ipak, i u takvom svetu, ostale su neke tajne, koje, kako se bliži kraj, polako izlaze na površinu.
Retko kada je Federer odavao utisak čoveka od krvi i mesa. Odlučan i čvrst stav, širili su mit o ledenom čoveku, bez emocija, koji je na turu pustio i koju suzu u trenucima najvećeg slavlja.

Ali, u jednom intervjuu, Švajcarac je priznao da i on poput bilo koga na planetu zna da popije čašicu alkohola, a da se čak i jednom napio.

- Pijem samo vodu. Pripadnik sam stare garde, nisam nikada bio na dijeti, mada sam voleo da proslavim pobedu čašom dobrog šampanjca. Napio sam se jednom. Bilo je to posle osvajanja US opena 2008. godine. Tri i po dana su mi bila potrebna da se oporavim. Turnir se završio u nedelju uveče, oporavio sam se tek u četvrtak - govorio je Federer u intervjuu za italijansku "Gazetu" iz 2019. godine.

Ispričao je potom kako je došlo do pijanstva. 

- Bar je trebalo da se zatvori i onda smo mi naručili piće unapred za nekoliko sati. Kasno smo shvatili da smo naručili previše". Posle titule na Vimbldonu 2017. godine u glavi mi je samo odzvanjalo, ne sećam se šta smo radili posle večere. Popio sam verovatno više različitih vrsta pića. Otišli smo posle toga u kafić, skupilo se 30-40 prijatelja, dobro smo se proveli. Legao sam u krevet oko pet ujutru i nisam se osećao baš dobro - zaključio je Federer.

Prvi momenat viđen je posle pobeda nad Novakom Đokovićem u polufinalu i Endijem Marijem u finalu US Opena 2008. godine, a drugi posle trijumfa nad Marinom Čilićem u Engleskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike