Španci odali počast Novaku, pa otkrili zašto je postao teniser: Totalni igrač, koji nastavlja da piše istoriju - Ser Đoković

12.07.2022

19:17

0

Osvajanje Vimbldona nikoga nije ostavilo ravnodušnim

Španci odali počast Novaku, pa otkrili zašto je postao teniser: Totalni igrač, koji nastavlja da piše istoriju - Ser Đoković
pobeda - Copyright tanjug(AP Photo/Alberto Pežali)

O četvrtom uzastopnom trijumfu Novaka Đokovića na Vimbldonu govori se već treći dan, a tek će se pričati.

Osvajanje sedme titule u Londonu, odnosno 21. grend slem trofeja u istoriji, Novak je još jednom potvrdio klasu i nastavio da piše istoriju, te nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Redom su se oglašavali sportisti i javne ličnosti, kako domaće, tako i strane, a potom i mediji. Španski El Pais, posvetio je Đokoviću kolumnu pod nazivom "London daje novu snagu Ser Đokoviću".

- Postoje dva razloga zašto je Novak Đoković teniser: jedna je Pit Sampras, a druga je Vimbldon. Takođe tu je i datum, 4. juli 1993. godine -  podsetio je autor najpre na dan kada je Amerikanac prvi put osvojio pehar na Vimbldonu. U tom trenutku, Novak je imao samo šest godina.

- Bio je to prvi meč koji sam gledao, i prva stvar koje se sećam iz ovog sporta - rekao je Novak Đoković, koji nikada nije krio koliko se divi upravo Samprasu.

Dalje se u tekstu navodi da je ovim trijumfom Novak ostao u borbi za najveći broj grend slem titula.

- Pre četiri godine, Ol Ingland Klub mu je dao nadu posle opasne crno-bele faze, tokom koje je razmišljao i o povlačenju. Osnažio ga je godinu dana kasnije, kada je spasao dve meč lopte protiv Federera u finalu i sada mu je opet udahnuo vazduh u pluća i katapultirao ga nazad, kada je Novak tražio osvetu. Posle nadrealne epizode u januaru u Australiji, hapšenja i deportacije, pola godine kasnije, opet mu je osmeh na licu.

Na kraju ističu da je Novak kompletan igrač, te da se u njegovoj igri mogu videti primese svih najboljih igrača.

- Možda nema moćan servis Borisa Bekera, ili sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića. Niti volej Stefana Edberga ili Džona Mekinroa. Na travi nema boljeg primera od Federera, i niko još nije uspeo da izjednači pet uzastopnih titula Švajcarca i Bjerna Borga. Ipak, Đoković je sve to zajedno. Totalni teniser, ima u sebi kvalitete svih njih i nastavlja da piše istoriju na terenu koji nije prirodan za njega, barem ne kao beton na kom je uvek bio najbolji - zaključuje se u kolumni "El Paisa".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike