Novak još uvek slavi trofej sa Vimbldona, ali Srbija zove: Troicki objavio spisak za Svetsku ligu

12.07.2022

16:51

0

Mečevi su na programu u septembru

Novak još uvek slavi trofej sa Vimbldona, ali Srbija zove: Troicki objavio spisak za Svetsku ligu
slavlje - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, objavio je spisak tenisera na koje računa u Svetskoj ligi, a među njima se našao i najbolji srpski teniser, Novak Đoković.

Novak je u nedleju popodne osvojio sedmu titulu Vimbldona, odnosno 21. grend slem trofej, te tako nastavio da piše istoriju. Ali, uprkos umoru, spreman je da nastupa za nacionalni tim.

Na širem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (7. mesto na ATP listi), Filip Krajinović (30), Miomir Kecmanović (31), Laslo Đere (53), Dušan Lajović (57), Nikola Milojević (156), Miljan Zekić (212), Hamad Međedović (266) i najbolji dubl teniseri Srbije, Nikola Ćaćić (58. na ATP listi), Ivan Sabanov (93) i Matej Sabanov (94).

To su igrači na koje Troicki računa u predstojećim susretima grupne faze finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. koja je na programu od 14. do 18. septembra 2022. u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija).

Srbija nastupa u grupi B, čiji je domaćin Valensija, zajedno sa domaćinom, Španijom, Kanadom i Južnom Korejom. Prvi duel na programu je 14. septembra sa Špancima, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije i potom Kanada, 17. septembra 2022.

Finalna Dejvis kup nedelja igraće se od 21. do 27. novembra u Malagi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike