Novak otkrio kako se priprema za finale: Ali, u Londonu je sada nešto drugačije

10.07.2022

07:07

0

Meč sa Kirjosom igraće se od 15 sati

Novak otkrio kako se priprema za finale: Ali, u Londonu je sada nešto drugačije
Tan2022-7-8_20246640_0 - Copyright Tanjug/AP

Za nešto više od šest sati, Novak Đoković izlazi na teren u finalu Vimbldona, gde će mu rival biti Nik Kirjos, a dan uoči susreta koji mu može doneti sedmu titulu u Londonu, govorio je o tome kako izgleda njegov dan kada se igra grend slem finale.

To će biti Đokovićevo 32. grend slem finale, naspram prvoog za Nika Kirjosa, a trijumf bi mu doneo 21. grend slem titulu.

- Dosta toga zavisi i od mesta gde i kada se finale Grend Slema igra – kao na primer u Australiji, gde se ono igra uveče. Zagrevanje na terenu se završava najčešće dva sata pre meča, kada volim da igram omiljenu društvenu igru – Uno – sa svojim timom kao deo naše rutine. Posle toga provodim 30-45 minuta sam, kada radim vežbe disanja, vizualizaciju, koncentrišem se i pripremam se mentalno i emotivno - otkrio je Đoković.

Ipak, ovog puta se nešto razlikuje.

- Na Vimbldonu su mi tu i deca, pa je ritam malo drugačiji. Ujutru se igram sa njima kad se probudim. Naravno, obraćam pažnju na ishranu i pripremu svog tela i uma na najbolji mogući način da bih sebe prikazao u najboljem svetlu. Finale Grend Slema je različito od svega. Poslednji dan turnira je vrhunac vrednog rada da bi se došlo do tog trenutka, i oseća se pritisak i uzbuđenje – sve odjednom. Tada me ljudi obično ostavljaju samog, nemamo previše komunikacije tih dana – i nastojim da tada budem u svojoj zoni, sa mirom u svojoj glavi - dodao je Novak.

Finale između Đokovića i Kirjosa na programu je u nedelju od 15 sati i možete ga pratiti u lajv blogu na našem portalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike