Noletov bivši saradnik otkrio Đokovićev najveći strah pred finale Vimbldona!

09.07.2022

15:31

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser u borbi za trofej protiv Nika Kirjosa

Noletov bivši saradnik otkrio Đokovićev najveći strah pred finale Vimbldona!
Tan2022-7-8_1849093_0 - Copyright Tanjug/AP

Koliko god to čudno zvučalo, Novak Đoković ima jedan veliki strah uoči finala Vimbldona protiv Nika Kirjosa. Tako barem tvrdi bivši suradnik najboljeg srpskog tenisera Kreg O’Šenesi koji je u prošlosti bio deo Noletove ekipe za taktičku analizu mečeva.

Pred nedeljno finale gotovo sve je na strani doskorašnjeg prvog reketa planete. Izvesno je da će imati veću podršku publike na Centralnom terenu, o iskustvu u ovakvim mečevima izlišno je i govoriti, ali O’Šenesi tvrdi da jedna stvar srpskom asu nikako ne da mira.

- Proučavao sam Nikov servis uzduž i popreko, nema razlike. Ni u čemu. Isti mu je položaj nogu, na isti način baca lopticu u vazduh. Preklopio sam snimke njegovog servisa po dijagonali i kroz sredinu – nisam pronašao nikakvu razliku – kazao je O’Šenesi, koji je pre pet godina imao zadatak da pronađe bilo kakav znak kojim bi moglo da se predvidi na koju će stranu Kirjos servirati…

Da li je u tome uspeo? Kazaćemo samo da su Srbin i Australijanac te 2017. godine odigrali jedina dva međusobna duela u dosadašnjim karijerama i oba puta je Kirjos slavio bez izgubljenog seta. Verovatno je to i jedan od razloga zbog kojih je Kreg bivši član Noletovog tima.

- Novak je bio uveren da mora postojati nešto po čemu bi se mogao pročitati Nikov servis, ali nismo pronašli doslovno ništa. Bilo da servira na stranu ili u sredinu on na identičan način baca lopticu, a s obzirom da se brzo kreće servis mu je nečitljiv – kazao je O’Šenesi i dodao:

- Novak se boji tog servisa. Zaista se boji. To je pokazao i time što je Nikov servis nazvao najboljim s kojim je morao da se suoči. Drugi Kirjosov servis je još veće oružje, jer ima samopouzdanje i ne želi da ga menja. On ima igra kojom može da zabrine Đokovića i ode do kraja – istakao je Kreg O’Šenesi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike