Nervirao je celu Srbiju zbog Novaka, ali se od januara javilo tiho poštovanje: Kirjos ne može da dočeka finale Vimbldona

09.07.2022

07:04

0

Navikli smo da lupeta, ali je pokazao da ipak ima poštovanja

Nervirao je celu Srbiju zbog Novaka, ali se od januara javilo tiho poštovanje: Kirjos ne može da dočeka finale Vimbldona
Nik Kirjos1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Novak Đoković i Nik Kirjos imaju jako čudan i specifičan odnos, a do ove godine teško da bi mogao i da se nazove odnosom. Australijanac ga je pobedio u oba susreta kada su igrali, 2017. je to bilo, ali je prosto bio opsednut Srbinom i maltene je stalno pričao o tome.

To je eskaliralo po izbijanju koronavirusa, kada je Kirjos "ubacio u veću brzinu" i "diplomirao" do grubog vređanja Đokovića. Nole mu nije odgovarao, ali to nije sprečilo Nika da maltene stalno priča o Srbinu.

Zato je nervirao i Srbiju, koja nije htela da ga gleda, ali u januaru se sve promenilo.

Tada je Đoković bio zatvoren u Australiji kao kriminalac, a onda i proteran iz zemlje iako nije prekršio nijedan zakon, nijedno pravilo. Ono što je iznenadilo sve tada je to što je Kirjos stao uz njega i ponavljao sve što svi razumni ljudi: Novak nije kriminalac, nije prekršio nijedan zakon, da ne pominjemo da je teniska legenda i osvajač najviše Australijan opena u istoriji.

Đoković mu je poslao poruku zahvalnosti i kontakt se uspostavio…

- Bilo je zanimljivo i medijima i svima koji gledaju. Stao sam uz njega tokom drame u Australiji i tada sam zaslužio njegovo poštovanje. Dopisivali smo se svakodnevno... Novak mi je ranije tokom nedelje rekao: "Nadam se da ćemo se videti u nedelju" – rekao je Kirjos novinarima u Londonu.

On će sutra igrati svoje prvo grend slem finale u karijeri.

- Volim tenis, ali i volim da se takmičim, da igram protiv nekog, pobedio ili izgubio u finalu biću srećan. Nisam nikad mislio da ću sa 27 godina igrati u finalu, rekao je Kirjos, pa nastavio:

- Imam toliko misli o finalu Vimbldona, mislim da igram, zamišljam kako dobijam ili gubim. Tu Novak ima iskustvo, zna koje će emocije imati, ja to ne znam, mnogo toga mi prolazi kroz glavu. Imam neverovatno energiju, samo želim da zgrabim reket, jedva čekam da dođe finale, nadam se da ću moći da se bolje odmorim.

Iako je Kirjos više puta govorio da ne voli tenis, da mu je košarka na prvom mestu, ali je svestan istorije svog sporta, pa tako i onoga šta Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer znače za istoriju.

- Biće tužno kada odu. Govorio sam ranije da ljudi doživljavaju dobre sportiste zdravo za gotovo. Lebron, na primer, igra u NBA ligi skoro 19 godina, u vrhu je, a mi ga i dalje kritikujemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike