Neka se istorija ponovi: Nole kad preokrene meč, osvaja grend slem, neka tako bude i sada na Vimbldonu!

06.07.2022

06:00

0

Autor: Milan Nastić

Đoković uvek mora težim putem do trofeja na prestižnim turnirima

Neka se istorija ponovi: Nole kad preokrene meč, osvaja grend slem, neka tako bude i sada na Vimbldonu!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković je posle velike drame uspeo da se plasira u polufinale Vimbldona, ali ruku na srce teže nego što se očekivalo savladao je mladog Janika Sinera, koji je pružio jak otpor jednom od najboljih tenisera svih vremena.

Bio je ovo meč biti ili ne biti, ali na sreću svih nas fortuna je ovaj put otišla na stranu srpskog tenisera.

Ovaj trijumf mnogo znači na samopouzdanju, i svima je kroz glavu samo prošao četvrtfinalni okršaj protiv Rafe Nadala pre nekoliko meseci na Rolan Garosu kada ga je Španac deklasirao.

Svi su pomisli, zar opet mora taj loš dan zbog kojeg će Đoković već u ovoj fazi takmičenja morati da se oprosti od borbe za trofej na Vimbldonu.

Međutim, Novak je ovaj put smogao snage, uspeo da nađe dodatnu energiju, i minus od dva seta pretvori u pobedu.

Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)
 

Inače, ovakvi dueli, nisu ništa novo za Novaka. 

Novakova karijera je pokazala da on mora da ima jedan loš dan na turniru, i ako njega prebrodi, velike su šanse da će na kraju uspeti da stigne do trofeja. 

Svi se nadamo da će tako biti i na ovom Vimbldonu, i da je upravo meč sa Sinerom bio taj koji je prelomni, odnosno da će sada Đoković ići do kraja prestižnog turnira u Londonu.

Ako vratimo istoriju malo nazad, najsvežiji je duel protiv Musetija prošle sezone na Rolan Garosu, kada je gubio sa 2:0, ali je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist, da bi posle toga osvojio Rolan Garos.

Zanimljivo da je na tom grend slemu u finalu imao minus od dva seta protiv Cicipasa, ali i pored toga je podigao trofej u gradu svetlosti. 

Pa,  onda na Vimbldonu od pre tri sezone kada je jednom od najboljih mečeva u istoriji tenisa pobedio Federera, iako je Švajcarca od trijumfa delio samo jedan poen.

Definitivno, u praksi se pokazalo da Đoković mora težim putem da stigne do trofeja, ali sa druge strane to je i draž, iako većina navijača Novaka širom sveta strepe zbog takvih mečeva, "čupaju kosu", ali najvažniji u ovom trenutku je da srpski teniser na kraju podigne pehar na Vimbldonu. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike