Đokovića opet ucenjuju vakcinom! Ako je ne dobije neće igrati na US openu

16.06.2022

07:45

0

Autor: 24sedam

Ukoliko se ne promene zakonske odredbe u SAD Novak ostaje bez još 1.200 bodova

Đokovića opet ucenjuju vakcinom! Ako je ne dobije neće igrati na US openu
Novak Đoković na US openu - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković susreće se sa novim problemom, nalik onom koji je imao pred Australijan open.

Ne mislimo na ujdurmu u koju se sve pretvorilo nego na činjenicu da bez vakcine protiv Kovida neće moći da uđe u SAD, odnosno da nastupi na US openu.

Priznati "Njujork tajms" u najnovijem tekstu donosi potvrdu podatka da Đoković u ovom trenutku nema pravo ulaska u SAD, jer se prema tamošnjem zakonu vodi kao "nevakcinisani stranac".

To je uglavnom bilo poznato i ranije, ali je do danas postojala opcija po kojoj bi se Novak našao među onima koji će dobiti posebne povlastice i ipak zaigrati na grend slemu u Njujorku.

Ali od toga neće biti ništa. Teniski savez SAD (USTA) pod čijim je okriljem i US open, odlučio je da ne traži izuzeće za našeg asa!

- Pratićemo regulative Vlade i CDC (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti) - rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer.

Ukoliko zaista ne bude zaigrao u Njujorku Novak će ostati bez još 1.200 bodova, pošto je prošle godine igrao u finalu ovog turnira.

Đoković je bez prava da brani osvojene bodove već ostao na dva grend slem turnira. Najpre na onom u Australiji na kom nije ni učestvovao, a onda i na predstojećem Vimbldonu jer je ATP odlučio da kazni taj turnir i ne dozvoli dodeljivanje bodova ove godine.

Dakle, učešće Novaka Đokovića na US openu je gotovo nemoguće. Ostaje još samo neka tanka linija nade da će vlasti u SAD u međuvremenu ukinuti odluku o obaveznoj vakcinaciji, te da će se Nole ipak pojaviti u Njujorku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike