Noletov "cimer" iz hotela strave i užasa u Melburnu došao da se zahvali Srbima (VIDEO)

15.06.2022

08:38

0

Noletov "cimer" iz hotela strave i užasa u Melburnu došao da se zahvali Srbima (VIDEO)
djokovic sud viza1 - Copyright Profimedia/MN Press

Momak pod imenom Karin, kurdske nacionalnosti, došao je u sedište srpske zajednice u Melburnu da se zahvali za podršku koju su dobili azilanti iz hotela "Park" tokom krize oko Novaka Đokovića i njegovog proterivanja iz Australije.

Karin je sada kao slobodan čovek osetio potrebu da dođe do onih koji su širili istinu o zatočenicima hotela Park. Đoković je tokom januara proveo nekoliko dana zajedno sa ostalim azilantima u tom pritvoru i od tada se podigla svest u australijskom društvu da se ljudi drže godinama u nehumanim uslovima, bez prava na kretanje i svih ostalih prava koji su poznati slobodnim ljudima.

Dok je trajala pravna borba Đokovića za status takmičara na Austalijan openu, ispred Parka su danima držani protesti srpske zajednice, a mediji koji su pratili događaje oko hotela, izveštavali su i o ostalim njegovim zatočenicima.

Prema kazivanju srpskog sveštenika koji je dočekao ovog kurdskog momka, Karin je devet godina proveo u hotelu.

 

 

 

Uslovi za život u Parku bili su krajnje nehumani, pa je pitanje da li se ova pritvorska jedinica mogla dnazvati "hotel".  Brojni svedoci do kojih su stigli australijski mediji rekli su da u sobama nije bilo čistog vazduha, jer prozori nisu mogli da se otvaraju kako bi se onemogućilo bekstvo azilanata, hrana je bila loša, a bube su slobodno šetale prostorijama.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike