Odluka Amerikanaca drma teniski svet! US Open presekao - Da li u Njujorku gledamo i Medvedeva?

14.06.2022

17:45

0

U saopštenju se navodi da će samo pojedini nastupati

Odluka Amerikanaca drma teniski svet! US Open presekao  - Da li u Njujorku gledamo i Medvedeva?
Tan2022-3-14_203956583_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Odluka Vimbldona da nedozvoli učešće ruskim i beloruskim sportistima na ovogodišnjem turniru izazvala je buru u svetu sporta, te su zvaničnici rešili da izbrišu bodove sa ovog grend slema. Tako je Vimbldon ove godine prijateljski turnir, a putem Britanaca nisu krenuli Amerikanci.

Dugo se čekalo na odluku zvaničnika sa poslednjeg grend slema u sezoni, US opena, a inforamcije koje stižu sa zapada navode da će pojedinim ruskim i beloruskim teniserima biti dozvoljeno da se takmiče.

 

 

Kako navodi Njujork Tajms, aktuelni svetski broj 1, Rus Danil Medvedev, tako će braniti titulu osvojenu prošle sezone, a samim tim biće u prilici da uveća razliku na ATP listi u odnosu na pratioce, među kojima se nalazi i Novak Đoković.

Kako se navodi, Teniska asocijacija SAD, koja je organizator US Opena, odlučila je da dozvoli nastup Rusima i Belorusima, te su tako ostavili Vimbldon usamljen na spisku onih turnira koji su uveli zabranu učešća zbog ratnih sukoba u Ukrajini.

- Shvatamo da je svaka organizacija morala da se suoči sa jedinstvenim okolnostima koje utiču na njihove odluke. Na osnovu naših okolnosti, USTA će omogućiti svim igračima koji ispunjavaju uslove, bez obzira na nacionalnost, da se takmiče na Otvorenom prvenstvu SAD 2022 - navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, ruski i beloruski teniseri takmičiće se na Otvorenom prvenstvu SAD, pod neutralnom zastavom, kao što su nastupali i na Rolan Garosu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike