Novak stiže u Njujork? Gradonačelnik promenio pravila, ali ostao zagonetan

26.03.2022

07:48

0

Svakako do US opena ima dovoljno vremena

Novak stiže u Njujork? Gradonačelnik promenio pravila, ali ostao zagonetan
novak - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili)

Gradonačelnik Njujorka Erik Adamas ukinuo je uredbu kojom se zabranjivalo učešće nevakcinisanim sportistima u gradu, vest koja je obradovala  pre svega Kajri Irvinga, koji se nije vakcinisao protiv koronavirusa, te je za ekipu Bruklina mogao da nastupa na celom kontinentu, osim u svojoj dvorani.

Bio je tada Irving i kažnjen, sledile su i pretnje, ali nije poklekao. Međutim, sada se nameće pitanje, kako će promena uredbe uticati na Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta odustao je od turnira u Indijan Velsu i Majamiju zbog zakona u Kaliforniji, ali sada kada su u Njujorku stvari promenjene, da li ga možemo očekivati na US openu?

Gradonačelnik je o svojoj odluci kazao da je to učinio kako bi se poboljšala ekonomija, ali i da bi određeni nevakcinisani igrači Metsa i Jenkisa, kao i Kajri Irving, mogli da igraju u svom gradu.

Ni reči o US openu.

- Postavljanjem naših domaćih timova u ravnopravan položaj povećavamo njihove šanse za pobedu, te onda imamo pravi uticaj na naš grad - rekao je Adams, koji je izazvao gnev sindikata, jer svi obični ljudi i radnici moraju da se vakcinišu.

US open se održava od 29. avgusta do 11. septembra, te ima vremena da se dodatno pojasne ova pravila, ali i da se mnogo toga promeni.

Ono što je za sada poznato, da Novak, iako nevakcinisan, može da učestvuje na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike