Vraća se turnirima, ali neće ga biti na Vimbldonu i US openu! Federer nastavlja da zabavlja svet svojim odlaganjima da se vrati tenisu

12.06.2022

09:54

0

Švajcarac još nije spreman da igra, ali ni da se zvanično oprosti od igranja posle tri operacije kolena

Vraća se turnirima, ali neće ga biti na Vimbldonu i US openu! Federer nastavlja da zabavlja svet svojim odlaganjima da se vrati tenisu
profimedia-0627172896 - Copyright Profimedia

Nekada najbolji teniser sveta, 40. godišnji Švajcaraca Rodžer Federer, izjavio je da planira da ove godine nastupi na Lejver kupu i turniru u Bazelu, kao i da naredne sezone igra na ATP turnirima, prenose švajcarski mediji.

Federer je u poslednjih godinu i po tri puta operisao desno koleno, a poslednji put igrao je na Vimbldonu prošle godine, kada je eliminisan u četvrtfinalu od Huberta Hurkača.

- Da, definitivno - rekao je Federer za švajcarski list "Tages-Ancajger" na pitanje da li želi da igra i naredne godine.

- Kako i gde, još ne znam. Ali to je moja ideja. Ove godine nisam planirao ništa drugo da igram osim Lejver kupa i Bazela. Sezona će ionako biti gotova posle turnira u Bazelu. Važno mi je da se ponovo osposobim kako bih mogao u potpunosti da treniram. Ako to uspem, onda mogu da biram na koliko ću turnira igrati - naveo je slavni švajcarski teniser.

Lejver kup će biti održan krajem septembra u Londonu.

- Lejver kup je dobar početak, ne moram da igram pet mečeva u šest dana. Onda ću moći da igram i u Bazelu - rekao je Federer.

ATP turnir u Bazelu je na programu od 24. do 30. oktobra.

Federer se trenutno nalazi na 50. mestu ATP liste.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike