Tribine su podigle Nadala, bili su 99,9 odsto za njega! Nole objasnio eliminaciju sa Rolan Garosa

01.06.2022

05:26

0

Autor: 24sedam

Naš šampion siguran u to da će na narednim igrati bolje nego u Parizu

Tribine su podigle Nadala, bili su 99,9 odsto za njega! Nole objasnio eliminaciju sa Rolan Garosa
nole10 - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković veruje da je njegovoj dominaciji dosta pomogla činjenica da su navijači na stadion "Filip Šatrije" pomogli Rafaelu Nadalu u ključnim trenucima meča. Njihova podrška podigla je rivala, ali je i sa njegove strane bilo nedostatka koji su uticali na to da ispadne u četvrtfinalu Rolan Garosa:

- Teško je izabrati samo jedan element koji je odlučio. Verovatno je to moj bekhend koji me nije služio, mnogo sam grešio - rekao je Đoković i dodao:

- Ušao sam u meč tek sredinom drugog seta iako je on treći dobio lagano, četvrti sam ja mogao da dobijem i da uđemo u peti. Tada bi sve bilo otvoreno. Šteta. Imao sam dve set lopte, svoj servis. Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9 odsto na njegovoj strani i to je to, nema šta. Oni su ga podigli u tim momentima kada je trebalo. Šteta...

Prema meča je bilo dosta polemike oko toga što se meč igra u večernjem terminu, jer u takvim uslovima, "Đoković ima prednost", ali ...

Tanjug/AP
 

- Nije uopšte ta priča psihološki uticala na mene. Ljudi vole da pričaju, spekulišu, ja to ostavljam njima. To je taj neki pripremni period i uzbuđenje pred ovako veliki meč. Tada svi žele nešto da kažu ili prokomentarišu, ali ja ne obraćam pažnju na to. Znao sam da ćemo igrati u tim sporim, večernjim uslovima, ali kako je bilo u finalu 2020. pa me je počistio sa terena. To je ta priča, da njemu nešto manje odgovara, a meni više - poručio je Đoković.

Đoković je uveren da može bolje od prikazanog protiv Nadala:

- Znam da mogu bolje, očekivao sam u nekim trenucima bolje od sebe, ali zasluge idu njemu, on je odigrao agresivno i precizno kada god je trebalo da pronađe neki udarac. Uz podršku publike uspeo je da pronađe energiju i da dobije - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike