Congin oproštaj u suzama! Odlazi u penziju bez grend slema, ali ostaće zapamćen kao jedan od trojice velikih (FOTO)

24.05.2022

16:26

0

Autor: 24sedam

Francuz dobija svoje mesto u teniskoj istoriji - zasluženo

Congin oproštaj u suzama! Odlazi u penziju bez grend slema, ali ostaće zapamćen kao jedan od trojice velikih (FOTO)
tsonga - Copyright Tanjug/AP

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga završio je aktivnu igračku karijeru porazom u meču prvog gola  Rolan Garosa od Norvežanina Kaspera Ruda sa 3:1 u setovima (6:7, 7:6, 6:2, 7:6).

Conga, koji je bio 5. na svetu, finalista australijskog grend slema i po dva puta polufinalista na Rolan Garosu i Vimbldonu, nije mogao da zaustavi suze prilikom pozdravljanja sa domaćom publikom koja ga je poslednji put gledala na terenu i sa njega ispratila ovacijama.

Conga, iako u poznim igračkim godinama (37) i često povređen, odlično je započeo svoj duel sa osmim igračem sveta. Ipak, u četvrtom setu, kada je imao brejk prednosti osetio je bolove u ramenu i već tada su njegove suze pokazale da će ovaj duel verovatno biti njegov igrački kraj.

Harizmatični Conga igra turnire od 2004. godine i od tada je zabeležio mnoge vredne pobede, od kojih je najzapaženiji bio plasman u finale šampionata Australije 2008. godine kada je izgubio od Novaka Đokovića.

Osim toga, Francuz je dva puta stigao do polufinala na Rolan Garosu i dva puta do polufinala Vimbldona. Osvojio je 18 titula i na svom vrhuncu bio je na petom mestu na svetu. Conga odlazi u penziju sa jednim vrednim priznanjem. On je jedan od trojice igrača koji je uspeo da pobedi bar jednom Đokovića, Nadala, Mareja i Federera na grend slem turnirima. Druga dvojica koji su to uspeli su Tomaš Berdih i Stan i Vavrinka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike