ATP otima Novaku prvo mesto! Vimbldon kažnjen, a najveći udarac zadat Đokoviću!

20.05.2022

18:46

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta gubi 2000 bodova

ATP otima Novaku prvo mesto! Vimbldon kažnjen, a najveći udarac zadat Đokoviću!
Đoković šampion Vimbldona - Copyright Profimedia

ATP je kaznio Vimbldon, ali će najveća šteta biti naneta Novaku Đokoviću. Krovna teniska organizacija donela je u petak odluku da se ovogodišnji londonski grend slem ne boduje, i time direktno udario na srpskog asa.

Prvi reket sveta prošle godine je osvojio nezvanično prvenstvo sveta i uz šampionski trofej iz "Ol Ingland kluba" poneo 2000 bodova, koji će mu posle današnje odluke ATP-a biti oduzeti bez mogućnosti da ih odbrani.

 Zbog toga će Nole gotovo izvesno posle trećeg grend slema u sezoni izgubiti prvo mesto na listi najboljih tenisera sveta, pošto su njegovi najbliži pratioci prošle sezone u ranoj fazi završili Vimbldon.

Novakov prvi konkurent za vodeću poziciju na ATP listi Danil Medvedev ispao je prošle sezone u četvrtoj rundi, što znači da je osvojio samo 180 poena, kao i Aleksandar Zverev, dok će najveći dobitnik u jednoj od najzvučnijih odluka u teniskoj istoriji biti Rafael Nadal, koji neće izgubiti nijedan poen s obzirom da je propustio prošlosezonski Vimbldon.

Zanimljivo, kada bi se u ovom trenutku izbrisali bodovi osvojeni prošle godine u Londonu Novak bi pao na treće mesto na ATP listi, dok bi novi lider postao Danil Medvedev sa 7800 poena, naspram 6660 Đokovićevih. Između njih našao bi se Aleksander Zverev sa 6,895 bodova. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike