Hoće li teniseri doći na Vimbldon i ako ne bude bodova? Englezi se zaigrali, ATP i WTA blizu odluke!

17.05.2022

06:27

0

Autor: 24sedam

Na turnirima koji prethode grend slemu sve će biti uobičajeno

Hoće li teniseri doći na Vimbldon i ako ne bude bodova? Englezi se zaigrali, ATP i WTA blizu odluke!
profimedia-0621034988 - Copyright Profimedia

Odluka čelnika Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere uglavnom je naišla na osudu u svetu belog sporta.

Igrači nisu za to, nisu za to ni ATP ni WTA, pa se sad veća i razmatra šta i kako sa grend slemom u Engleskoj.

U "istom košu" bili su i turniri u Istbornu i Kvinsu, a ATP i WTA doneli su odluku da se ta takmičenja odvijaju po ustaljenom i uobičajenom principu.

Dakle, na ova dva turnira teniseri će moći da zarade bodove, ali je zanimljivo da takva odluka nije objavljena kada se radi o Vilmbldonu.

I dalje je u opciji varijanta da ATP i WTA oduzmu pravo Vimbldonu na dodelu bodova teniserima i teniserkama. Očekuje se da veoma brzo saznamo kakvu su odluku doneli čelnici svetskog tenisa.

 

 

- Nakon obimne konsultacije sa Savetom igrača i turnira, Bord ATP je odlučio da će ovogodišnji ATP turniri u Kvinsu i Istbornu proći normalno, sa svim ATP bodovima. Odluka LTA da suspenduje ruske i beloruske sportiste je u suprotnosti sa ATP pravilima i onemogućava igračima svake nacionalnosti da uđu na turnir zbog svojih zasluga, bez diskriminacije, što je fundamentalni princip ATP. Sankcije LTA vezane za kršenje pravila ATP će sada biti razmatrane posebno, uz regulaciju ATP. Odluka ATP o Vimbldonu i dalje je na razmatranju, a uskoro se očekuje saopštenje za javnost - stoji u saopštenju ATP.

Za očekivati je da i na Vimbldonu bude sve kao što je bilo i ranije, ali dok god postoji i najmanja šansa da odluka bude protiv čuvenog turnira, Englezi će biti na iglama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike