Vimbldon postaje egzibicioni turnir nakon reakcije ATP-ja i VTA!? Izbacili Ruse i Beloruse, a sada im preti brisanje istorije

24.04.2022

10:29

0

Kompromisu se nadaju nakon sastanka u Madridu

Vimbldon postaje egzibicioni turnir nakon reakcije ATP-ja i VTA!? Izbacili Ruse i Beloruse, a sada im preti brisanje istorije
Copyright Profimedia.rs

Nakon što je prestižni, treći grend slem u sezoni, Vimbldon i definitivno doneo odluku da se zabrani učešće ruskim i beloruskim sportistima na turniru, redom su usledile poruke negodovanja.

Oglasio se i Novak Đoković o celoj situaciji, kao i njegova organizacija, PTPA, a izgleda da je pravo vreme i da se ATP i VTA umešaju u čitav slučaj.

Inostrani mediji navode da će se zvaničnici ATP i VTA sastati u Madridu, a glavna tema je oduzimanje bodova Vimbldonu sa ATP i VTA liste.

Drugim rečima, najprestižniji teniski turnir bi se pretvodio u egzibicioni.

Na zvaničnicima je sada da pronađu rešenje, kako bi se Rusima i Belorusima zamrzli bodovi, ali tačan metod još uvek nije poznat.

Vimbldon se igra od 27. juna, te još uvek ima dovoljno vremena da se donese rešenje koje neće biti na štetu sporta.

Da li su obe strane spremne na kompromis, videćemo nakon sastanka, koji bi trebalo da se održi u danima odigravanja mastersa u glavnom gradu Španije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike