Što se Rusa tiče, nema lakog rešenja: Novak u pauzi Rima ponovo o Vimbldonu, a pomenuo i Nadala

13.05.2022

15:15

0

Đoković prvo mora da se posavetuje sa Savetom igrača

Što se Rusa tiče, nema lakog rešenja: Novak u pauzi Rima ponovo o Vimbldonu, a pomenuo i Nadala
Tan2022-5-10_173132139_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Mediccini

Vimbldon je među prvima zabranio učešće sportistima iz Rusije i Belorusije na turniru, a Rolan Garos je pak doneo drugačiju odluku.

Međutim, o ovoj temi će se govoriti sve dok ne prestanu nemiri između pomenutih država, a aktuelnosti redovno prati i najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

Nije poznato da li će čelnici LTA i Vimbldon biti kažnjeni, a u celu priču su uključeni i igrači, te se redovno komentariše šta bi u tom slučaju bilo najadekvatnije i najpravednije.

Na mastersu u Rimu, Novaka su pitali da li da se poeni za ovu godinu ne dodeljuju uopšte, ili samo polovina, međutim, ni sam Novak nije znao šta da im kaže.

- Nema lakog rešenja, barem nema rešenja koje bi sve strane učinilo srećnim. To je sigurno. Ja sam za to oduzimanje bodova tek nedavno čuo. To je teška odluka o kojoj ATP razgovara sa igračima. Moram da pozovem nekog iz Saveta igrača da bi razumeo kakva je situacija i onda možemo da pričamo o svemu - rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo i da li bi Novak, koji u pauzama turnira igra golf, na dvoboj izazvao i velikog rivala, Rafaela Nadala.

- Mislim da smo jedan drugog izazivali mnogo puta na teniskom terenu, bilo bi previše i u drugim sportovima. Možda jedanog dana to i pokušamo, ovako, kao prijatelji. Međutim, znajući koliko smo takmičarski nastrojeni i on i ja, a da igramo golf, obojica bismo želeli da pobedimo. On je mnogo bolji u golfu od mene, ali to je dobar i lep sport - poručio je Novak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike